FC Twente Nieuws

Bizar: FC Twente moest half miljoen betalen om met Doyen samen te werken

Bizar: FC Twente moest half miljoen betalen om met Doyen samen te werken

Onno Jacobs beëindigde namens FC Twente op 21 april van dit jaar officieel de samenwerking met investeringsmaatschappij Doyen. De club kwam een schikking overeen, waarmee het verlost was van het wurgcontract. Vandaag staat in het NRC een reconstructie hoe Twente bij Doyen terecht is gekomen, met daarin enkele bizarre onthullingen.

FC Twente meldde in de periode van het afsluiten van het contract dat de club vooral de vruchten kon plukken van het grote internationale netwerk van Doyen. De waarheid was echter dat de financiële nood zo groot was, dat de toenmalige voorzitter Joop Munsterman en diens rechterhand Aldo van der Laan geen andere uitweg zagen.

[google]Maar behalve dat Doyen (deels) de transferrechten van verschillende spelers kreeg, moest Twente nog meer afstaan. Het NRC meldt vandaag in haar krant dat FC Twente ook maar liefst een half miljoen euro commissie moest betalen om überhaupt met Doyen in zee te mogen gaan. "Het was take-it-or-leave-it", laat Aldo van der Laan aan de krant weten.

FC Twente betaalde het bedrag in twee termijnen aan een bedrijfje in Schotland, dat onbekende aandeelhouders in het Latijns-Amerikaanse belastingparadijs Belize had. Deze deal werd rondgemaakt door Mohammed Sinouh, die als tussenpersoon fungeerde, en FC Twente en Doyen in 2012 al met elkaar in contact had gebracht.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties