FC Twente Nieuws

BIZAR! FC Twente-supporter viel in Florence in slaap en miste de wedstrijd

BIZAR! FC Twente-supporter viel in Florence in slaap en miste de wedstrijd

De 22-jarige Robin Hartgerink uit Markelo reisde afgelopen week af naar Florence om de uitwedstrijd van FC Twente tegen Fiorentina te bezoeken. Een daadwerkelijk bezoek aan de wedstrijd zat er echter niet in voor hem. Hartgerink viel namelijk in slaap en werd pas in de 87e minuut van de wedstrijd wakker.

Het begon allemaal al bij de heenvlucht voor de 22-jarige FC Twente-supporter. "Ik zou woensdagavond om half acht vliegen", vertelt hij tegenover TC Tubantia. "Ik was iets voor zeven op Schiphol en kon de vlucht niet meer halen. En Lufthansa kon niks meer voor me betekenen."

Hij verbleef 's nachts in het hotel en vloog de volgende dag om 09:30 uur naar Italië. Om 15:00 uur was hij in Florence, waar hij op zoek ging naar andere Tukkers. "Dat kostte nog wel even zoeken, maar uiteindelijk was het toch nog een mooie middag in de stad", aldus Hartgerink.

Na het eten ging het de verkeerde kant voor Hartgerink. Hij voelde zich slecht en ging even rusten in zijn hotelkamer. "Rond 19:00 uur werd ik gebeld door vrienden dat de taxi naar het stadion er was. Ik zei dat ze vast moesten gaan en dat ik later wel naar het stadion zou komen", zegt hij. Hij sliep echter door zijn wekkers heen. "Ik werd pas wakker in 87e minuut..."

Toch wilde de Markeloër het Stadio Artemio Franchi van Fiorentina nog even bezoeken. "Ik wilde nog wel even wat fotootjes maken in het uitvak. Ik heb een taxi naar stadion gepakt, maar door alle afsluitingen vanwege de wedstrijd, moest de taxichauffeur allerlei omwegen pakken." Daardoor kon hij niet bij het stadion worden af worden gezet. "Uiteindelijk liep ik over een brug tussen allemaal Fiorentina-fans in de stromende regen. Ik liep tegen de stoet van Fiorentina-fans in, in mijn eentje. Achteraf natuurlijk niet heel verstandig, maar het is allemaal goed gegaan. Ik was zeik- en zeiknat. Natter dan iedereen die in het stadion was geweest", vertelt Hartgerink.

Het is de 22-jarige FC Twente-supporter wel gelukt om het uitvak nog binnen te komen na de wedstrijd. "Een Italiaan deed wat poortjes open en toen stond ik plots in het uitvak." Hij maakte wat foto's en vertrok met zijn vrienden naar de binnenstad. "Het was hartstikke rustig in de stad, dus we konden alles mooi bekijken. We zijn ook maar weinig Twente-supporters tegengekomen. Die hadden er natuurlijk ook al een hele dag opzitten. Zij hebben de afterparty gemist. Die heb ik dan weer meegemaakt", aldus Hartgerink. Rond 03:45 uur ging hij weer naar bed.

De trip kostte hem uiteindelijk maar liefst 2.700 euro, maar dat was het hem wel waard. Donderdag gaat Hartgerink de thuiswedstrijd tegen Fiorentina in ieder geval wel bezoek. Mits hij wakker blijft, natuurlijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties