FC Twente Nieuws

Bizar: Higler gaf Nakamura geen penalty omdat FC Twente al met 2-0 voor stond

Bizar: Higler gaf Nakamura geen penalty omdat FC Twente al met 2-0 voor stond

FC Twente heeft besloten om niet in beroep te gaan tegen de schorsing van Keito Nakamura. De jonge Japanner kreeg een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. FC Twente besloot het voorstel te accepteren. Van Leeuwen legt in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia uit waarom.

“We zitten met een groot onrechtwaardigheidsgevoel nu. Het probleem is alleen dat als je in beroep gaat bestaat de kans dat je nog meer wedstrijden krijgt. In het rapport staat namelijk dat er sprake was van ernstig gemeen spel en voor hetzelfde geld krijg je daar vier duels voor.”

[google]

De technisch directeur is van mening dat de VAR niet had in mogen grijpen. “Dit is de dood voor voor het voetbal. De VAR zit zondag in een bunker en heeft geen enkel gevoel voor de context van de wedstrijd. Hij heeft geen idee dat die ene strook van het veld spekglad was, en dat veel spelers constant uitgleden. Daardoor leek de sliding van Keito ook erger dan het was. Zelfs de speler van Fortuna vond het geen rode kaart.”

Vervolgens zegt Van Leeuwen iets zeer opmerkelijks. Bij de 2-0 stand werd Nakamura onderuit gehaald in de 16 meter, maar kreeg hiervoor geen strafschop. "De scheidsrechter liet naderhand doorschemeren dat hij Keito een strafschop had gegeven als het op dat moment nog 0-0 was."

Van Leeuwen vond ook dat Higler FC Twente in de slotfase een penalty had moeten toekennen. "In de laatste seconde moeten wij ook een penalty krijgen, maar toen floot hij snel af. Alsof het doelsaldo er straks niet toe doet”, besluit de duidelijk geirriteerde Van Leeuwen het onderwerp.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties