FC Twente Nieuws

Bjelland vervolgt ontwikkeling van de app van Guidetti: "Ontstaat een superapp"

Bjelland vervolgt ontwikkeling van de app van Guidetti: "Ontstaat een superapp"

Het Deense bedrijf ‘InchByInch’, waarbij oud-speler Andreas Bjelland bij betrokken is, heeft het de Zweedse app ‘Just Football’ overgenomen. Bij deze app is John Guidetti, oud-speler van Feyenoord, betrokken. De app is erop gericht om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de voetbalwereld.

De Zweedse app werd onder andere gefinancierd door Guidetti. De ontwikkeling van deze app is nu echter overgenomen door InchbyInch. “We hebben ontzettend veel voetbalprofs in onze portefeuille die kinderen via tips en gesprekken willen ontwikkelen. Door deze twee apps te combineren, ontstaat een superapp. Zo zitten we elkaar ook niet langer in de weg", aldus Rasmus Bruun. De mede-oprichter van InchByInch.

Bjelland combineert het werk bij InchByInch met zijn profcarrière. "Hij is nog steeds profvoetballer, net gepromoveerd met Lyngby BK naar de Deense Superliga en daardoor niet fysiek aanwezig achter een bureau op kantoor, maar hij is erg actief voor ons en een betrokken investeerder. Een droominvesteerder en een erg aardige man met een groot hart", zo vertelt Bruun lovend over de verdediger die tussen 2012 en 2015 in Enschede onder contract stond.

Het bedrijf wil zich ook gaan richten op de voetballers in Nederland. "Andreas Bjelland kenden jullie al. We hebben een deal gemaakt met Mohamed Daramy van Ajax en bezochten en spraken met hem in Kopenhagen. Jacob Rasmussen van Vitesse is beschikbaar om kinderen tips en adviezen te geven. Het interview met hem is al klaar om aan de app toe te voegen. En Joachim Andersen is in Nederland natuurlijk bekend van zijn periode bij FC Twente”, zo spreekt Bruun zijn ambities uit in gesprek met ELF Voetbal.

Ook probeert het Deense bedrijf de in Denemarken woonachtige Rafael van der Vaart binnen te halen. “Natuurlijk hopen we nog meer gebruikers aan boord te kunnen krijgen. Zo zijn we nu in gesprek met Rafael van der Vaart. Hij woont in Denemarken en is voor ons daardoor uiterst interessant”, zo besluit de mede-oprichter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties