FC Twente Nieuws

Blessure Brobbey heeft mogelijk financiële gevolgen voor FC Twente

Blessure Brobbey heeft mogelijk financiële gevolgen voor FC Twente

Deze winterstop haalde Ajax Brian Brobbey op huurbasis terug naar Ajax. Echter raakte de spits afgelopen zondag geblesseerd in de met 2-1 gewonnen topper tegen PSV. Maandag bleek dat Brobbey een scheurtje heeft opgelopen in de binnenband van zijn knie. De verwachting is dat hij er zeker zes weken uit zal liggen.

De blessure van Brobbey heeft mogelijk negatieve gevolgen voor FC Twente. Door het wegvallen van Brobbey heeft Erik ten Hag niet veel opties meer over in de spits. Haller neemt deel aan de Afrika Cup waardoor Danilo nu plots de enige overgebleven spits is.

Danilo speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Twente. Tijdens de onderhandelingen wist Jan Streuer een doorverkoopclausule te bedingen. Hierin staat dat als Ajax de Braziliaan verkoopt, FC Twente een percentage meekrijgt van de transfersom. Hoe hoog dit percentage is, werd niet naar buiten gebracht.

Ajax probeerde eerder dit seizoen het contract met Danilo te verlengen om te voorkomen dat hij komende zomer gratis de deur uitloopt. Tot een akkoord kwam het niet en de club wilde hem daarom het liefst in de huidige transferwindow verkopen. Er is veel interesse, onder andere van het Engelse Hull City, maar door het wegvallen van Brobbey is de kans groot dat Ten Hag de spits niet meer laat gaan.

Besluit Ten Hag om Danilo bij de club te houden dan kan FC Twente fluiten naar de doorverkoopclausule. Deze verloopt op 30 juni, de dag waarop het contract van de kleine Braziliaan afloopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties