FC Twente Nieuws

Bleuming nog altijd niet hersteld: "Hij kan nog niet optimaal functioneren"

Bleuming nog altijd niet hersteld: "Hij kan nog niet optimaal functioneren"

Evert Bleuming was één van de achttien mensen waar FC Twente eind juni noodgedwongen afscheid van wilde nemen. De club moest snijden in het personeelsbestand door de gevolgen van de coronacrisis. Zijn ontslag ging echter niet door omdat Bleuming nog in de ziektewet zat.

In het Burgerlijk Wetboek staat een opzegverbod tijdens ziekte. Een werkgever mag volgens dit verbod een het contract van een werknemer niet opzeggen gedurende de eerste twee jaar van zijn ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en is er helaas niets veranderd aan de situatie omtrent Bleuming. De voormalig speler en hoofd scouting zit nog altijd thuis.

"Evert zat al in de ziektewet toen ik kwam en daar zit hij nog steeds", aldus Jan Streuer in gesprek met Van Wissing van RTV Oost. "Hij kan nog niet optimaal functioneren en dat is de situatie." Dit houdt in dat de scouting tegenwoordig bestaat uit slechts een klein aantal personen. "We hebben nog iemand ingehuurd, maar we zijn een vrij klein scoutingsteam."

[google]

Het team bestaat uit Jan Streuer zelf die op zijn beurt hulp krijgt van hoofdtrainer Ron Jans. Eerder dit jaar werd Niels Wigbold overgenomen van SciSports. Hij is de datascout binnen FC Twente. De scouting wordt aangestuurd door Patrick Busby. Hij werkt op freelance basis voor de club uit Enschede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties