FC Twente Nieuws

Bliksemstart voor Twentse Leeuwinnen Jansen en Van Es op Olympische Spelen

Bliksemstart voor Twentse Leeuwinnen Jansen en Van Es op Olympische Spelen

De Oranje Vrouwen zijn geweldig begonnen aan de Olympische Spelen van Tokio. De eerste tegenstander Zambia is namelijk meteen met de grond gelijk gemaakt. FC Twente-speelsters Renate Jansen en Kika van Es maakte minuten in de tweede helft en droegen zo bij aan de 10-3 zege op Zambia.

Vivianne Miedema was de grote uitblinker. De spits van Arsenal FC maakte vier van de tien Hollandse treffers. Ook bij de Zambianen was er een opvallende speelster, zij heet Barbra Banda. Banda was in deze wedstrijd goed voor alle Zambiaanse treffers.

Toch heeft de Zambiaanse spits het Nederlands elftal geen seconde in gevaar kunnen brengen. Na een kwartier spelen stond de ploeg van Sarina Wiegman namelijk al 3-0 voor. Hierna volgde er dus nog zeven Nederlandse treffers. FC Twente-aanvoerder Renate Jansen zorgde bij de laatste treffer van Oranje voor de assist op Victoria Pelova.

[google]

De volgende wedstrijd zal het voor de Leeuwinnen een stuk moeilijker gaan worden. Op 24 juli nemen Wiegman en co. het namelijk op tegen Brazilië. Drie dagen later staat de laatste groepswedstrijd tegen China op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties