FC Twente Nieuws

Boek Munsterman geeft aardige inkijk: "Ik ga echt geen aantoonbare leugens opschrijven."

Boek Munsterman geeft aardige inkijk: "Ik ga echt geen aantoonbare leugens opschrijven."

Het boek van Joop Munsterman is een veelbesproken onderwerp en dat komt door de recente gebeurtenissen bij de club in Enschede. Maar ook de periode daarvoor komt aan bod in het boek, dat geschreven werd door trouwe supporter Frank Krake. Er zullen in het boek een aantal dingen boven water komen die nog bij niemand bekend zijn.

Joop Munsterman heeft na zijn vertrek bij FC Twente, op een telefonisch gesprekje met Erik Dijkstra na, nooit meer publiekelijk een woord gesproken over de gebeurtenissen bij FC Twente. Schrijver en FC Twente-supporter Frank Krake weet te vertellen dat er veel nog onbekende zaken aan het licht komen in het boek. Echter zal de club in Enschede hier niet opnieuw door in de problemen komen. "Nee, dat geloof ik niet. Daar heeft Joop ook geen enkel belang bij." vertelt Krake in gesprek met de TC Tubantia.

[google] Toch zullen velen erg benieuwd zijn naar het onbekende, en dat is niet zonder reden. "Hij noemt wel man en paard en geeft een aardig inkijkje in de voetbalwereld. Over hoe het spel met makelaars wordt gespeeld, bijvoorbeeld. Munsterman verdient overigens geen euro aan Rood Bloed. De opbrengst van het boek schenkt hij aan FC Twente zelf of aan een aan de club gelieerde organisatie." vervolgt hij.

Om misverstanden te voorkomen durft Frank Krake zijn hand in het vuur te steken voor het feit dat hij volstrekt onafhankelijk is en niet door Joop Munsterman is beïnvloed. "Ik ben volledig onafhankelijk. Ik schrijf het boek zoals ik denk dat het moet. Ik heb stapels documenten van hem gekregen: notulen, contracten en gespreksverslagen, tot het geheime aanhangsel uit het contract met investeerder Doyen aan toe." verklaart Krake.

Er is meerdere malen gebleken dat Joop Munsterman niet altijd de waarheid vertelt. Om die reden heeft schrijver Frank Krake zelf ook nog wat onderzoek gedaan. "Ik interview nog een aantal mensen uit Joops omgeving en ook enkelen die bij FC Twente betrokken zijn. Nee, geen oud-commissarissen. Hoe die over hem denken, hebben zij al luidkeels in de media geventileerd. Het is Joops visie, hij leest ook mee, maar ik bepaal de inhoud. En ik slik echt niet alles voor zoete koek wat hij mij vertelt. Ik ga echt geen aantoonbare leugens opschrijven." besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties