FC Twente Nieuws

Bondscoach Indonesië wil Hilgers, maar wat wil de verdediger zelf?

Bondscoach Indonesië wil Hilgers, maar wat wil de verdediger zelf?

Mees Hilgers breekt dit seizoen door in het eerste elftal van FC Twente. Na verschillende blessures en coronagevallen in de selectie kreeg de 20-jarige verdediger begin dit seizoen de kans in het hart van de verdediging. Sindsdien is de Nijkerker met Indonesische roots een vaste waarde in het elftal van Ron Jans.

In de wedstrijden waarin Hilgers tot dusver mocht starten, haalde hij zo goed als altijd een voldoende. Twee keer werd hij uitgeroepen tot man van de wedstrijd. In Indonesië is de jongeling al langer in beeld. Dit werd onder andere veroorzaakt door een hint van zijn zaakwaarnemer aan de Indonesische bond. Tot een oproep voor het nationale elftal kwam het echter nog niet.

Toch leek dat laatste dichterbij dan ooit te komen. Indonesische media, die al weken bovenop de situatie zitten, hielpen recent de wereld in dat de Indonesische bondscoach vier 'buitenlanders' aan zijn selectie toe wil voegen. Onder deze vier vielen onder andere de namen van Mees Hilgers en Kevin Diks.

Via de sociale media is Hilgers inmiddels ook op de hoogte van het feit dat zijn naam in Indonesië inmiddels een steeds bekendere aan het worden is. "Ik kreeg via Instagram allerlei berichtjes dat mijn naam op de persconferentie van de bondscoach was gevallen", vertelt de speler uit de eigen jeugd in gesprek met de TC Tubantia.

Waar de Instagram-berichtjes in grote getale binnenkomen, blijft dat ene, meest belangrijke, berichtje van bondscoach Shin Tae-yong voorlopig uit. "Het is leuk dat ze weten dat ik hier goed bezig ben, maar zelf heb ik er niets van gehoord", zegt Hilgers.

De centrumverdediger geeft aan open te staan voor een gesprek, maar erg happig is hij nog niet. "Als ze willen praten, kan dat altijd, maar ik heb er nog niet eens over nagedacht. Ik ben nog zo jong, ik focus me voorlopig alleen op FC Twente", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties