FC Twente Nieuws

Bondscoach looft selectiedebutant Olislagers: "Veelzijdige speelster"

Bondscoach looft selectiedebutant Olislagers: "Veelzijdige speelster"

Marisa Olislagers debuteert komende interlandperiode in de selectie van de OranjeLeeuwinnen. De speelster van FC Twente is geselecteerd voor de wedstrijden die eind november volgen tegen Tsjechië en Japan.

In Zeist zal debutant Olislagers zich bij een nieuwe trainer voegen. Sommige medespeelsters zal ze wel herkennen. FC Twente-speelsters Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra, Daphne van Domselaar, Kika van Es en Renate Jansen zijn namelijk ook geselecteerd door de Engelse bondscoach Mark Parsons.

Olislagers krijgt de kans door een blessure bij Aniek Nouwen. "We zijn blij om Marisa te verwelkomen. Het is een veelzijdige speelster", begint Parsons voor de camera van OnsOranje. Die veelzijdigheid komt voort uit het feit dat de speelster van FC Twente op meerdere posities uit de voeten kan.

"Ze speelt bij haar club vaak als linksback, maar we hebben bij Jong OranjeLeeuwinnen gezien dat ze ook de kwaliteiten voor het middenveld heeft. We zijn blij dat we haar deze kans geven en kijken ernaar uit om haar op dit niveau te zien", besluit de relatief nieuwe bondscoach.

Op 26 november staat het eerste duel van de interlandperiode op het programma. De Leeuwinnen nemen het op die dag in een WK-kwalificatie duel op tegen Tsjechië. In de poule is de ploeg van Parsons de koploper. Drie dagen later staat er een oefenduel met Japan op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties