FC Twente Nieuws

Boschker gunt buurman Pasveer zijn Oranje-record: "Dat is toch prachtig"

Boschker gunt buurman Pasveer zijn Oranje-record: "Dat is toch prachtig"

Remko Pasveer debuteerde donderdagavond in Oranje en werd daarmee de op één na oudste speler die ooit in het Nederlands elftal speelde en debuteerde. Pasveer moet in deze twee categorieën slechts één speler voor zich dulden: Sander Boschker, die op een steenworp afstand van Pasveer woont in dezelfde Hengelose wijk.

Sander Boschker maakte op 1 juni 2010 op 39-jarige leeftijd zijn debuut voor het Nederlands elftal in het oefenduel tegen Ghana. Hij viel in de rust in voor Michel Vorm. Het was zijn enige wedstrijd in Oranje ooit. Donderdag maakte Enschedeër Remko Pasveer op 38-jarige leeftijd zijn debuut voor Nederland. "Twee keepers uit het oosten op één en twee. Dat is toch prachtig", vertelt Boschker in gesprek met TC Tubantia.

Boschker en Pasveer wonen in dezelfde wijk in Hengelo en komen nog weleens bij elkaar op de koffie. "Ik kan als het ware zien of Remko thuis is", lacht Boschker. "Het is altijd leuk dat je recordhouder blijft, maar als ik het iemand gun die het mag verbreken, dan is het Remko wel. Ik heb altijd een heel goede band gehad met zijn vader Eddy, die jarenlang mijn keeperstrainer is geweest bij FC Twente en heel belangrijk was in mijn carrière. En met Remko heb ik het ook altijd prima kunnen vinden. Hij is nog een tijdje achter mij de tweede keeper geweest bij Twente en heeft daarna zijn eigen pad gekozen. En dat heeft hij heel goed gedaan", aldus Boschker.

Ondanks Pasveers leeftijd is Boschker niet verrast dat bondscoach Van Gaal de keeper van Ajax in de basis zette. "Het keepersbestand in Nederland is op dit moment niet 'je van het'. Remko zit bij Ajax, speelt in de Champions League, is in vorm en is heel rustig en goed aan de bal. Dat laatste is bij Van Gaal heel belangrijk. Het is niet voor niets dat Ajax opeens veel meer doelpunten tegen kreeg toen Remko vorig jaar geblesseerd was", meent het inmiddels 51-jarige clubicoon van FC Twente.

Boschker lijkt zijn record nog wel even te behouden. Hij was namelijk 39 jaar en 224 dagen toen hij in Oranje speelde. Pasveer is op het moment van schrijven 38 jaar en 320 dagen. Boschker zal zijn record tijdens het komende WK in Qatar dus in ieder geval behouden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties