FC Twente Nieuws

Boschker over bekerwinst in 2001: "Lijkt nog steeds als de dag van gisteren"

Boschker over bekerwinst in 2001: "Lijkt nog steeds als de dag van gisteren"

20 jaar geleden won FC Twente de KNVB Beker, die toen nog de Amstel Cup werd genoemd. Sander Boschker was in de finale tegen PSV de grote held. De huidig-keeperstrainer van de Tukkers stopte drie penalty's nadat FC Twente dood en begraven leek. Door de reddingen van Boschker kon er toch feest gevierd worden in Enschede en omstreken.

"Ik weet ze allemaal nog", vertelt Boschker over de gestopte penalty's bij 1Twente. "De eerste prijs die je wint, vergeet je nooit. Elk jaar rond deze tijd word ik er weer aan herinnerd, waardoor het nog steeds lijkt als de dag van gisteren."

Twente stond op z'n kop

Dat FC Twente een jaar na de vuurwerkramp de beker won, maakte niet alleen het slechte seizoen in de eredivisie goed, maar zorgde ook voor welkome vreugde in de stad Enschede. "Er waren niet alleen 35.000 supporters meegereisd naar Rotterdam, maar heel Twente stond op z'n kop", zegt het clubicoon.

[google]

"Voorafgaand aan de wedstrijd liet Fred (trainer Fred Rutten, red.) ons door RTV Oost gemaakte beelden zien van al die mensen op de viaducten, de volle bussen, de terrassen, heel Twente kleurde rood die dag. Daardoor kregen we iets onoverwinnelijks."

Kantelpunt

De keeperstrainer ziet de bekerfinale van 2001 nog altijd als een kantelpunt in zijn carrière. "Ik was tot die Hemelvaartsdag de keeper die altijd wel een foutje maakte, maar vanaf toen zagen velen mij bijna als een reddende engel. Ik ben vanaf dat moment zowel als keeper als als persoon verder gegroeid", besluit Boschker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties