FC Twente Nieuws

Braafheid lovend over oud-ploeggenoot: "Hij is een killer"

Braafheid lovend over oud-ploeggenoot: "Hij is een killer"

Edson Braafheid begon in 2007 aan zijn eerste periode bij FC Twente. De vleugelverdediger kwam in Enschede samen te spelen met onder andere Douglas. Braafheid heeft zijn oud-ploeggenoot geplaatst in zijn 'Beste XI'.

"Je bent op elkaar afgestemd en hebt elkaar nodig", vertelt Braafheid tegenover VoetbalPrimeur. "Hij heeft veel vertrouwen en straalt dat ook uit. Douglas is snel en wendbaar voor zijn lengte. Hij kon op de juiste momenten instappen en voorzag iedereen van rugdekking. Kopsterk en hij is een killer."

Ook Orlando Engelaar, die eveneens een verleden heeft bij FC Twente, is opgenomen in de selectie. "Naar mijn mening heeft hij niet het maximale uit zijn carrière gehaald. Voetballend gezien is hij echt 'wow'.

Braafheid verliet FC Twente in de zomer van 2009 om het avontuur aan te gaan bij FC Bayern München. Het seizoen 2012-2013 maakte de 37-jarige verdediger door op huurbasis bij de club uit Enschede. In totaal speelde Braafheid 131 wedstrijden in het eerste elftal van FC Twente.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties