FC Twente Nieuws

Brama beseft: "Je moet de wedstrijd gewoon killen"

Brama beseft: "Je moet de wedstrijd gewoon killen"

FC Twente won zaterdag met 4-2 op bezoek bij ADO Den Haag. Bij een 2-0 voorsprong had de ploeg van Ron Jans genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de Tukkers lieten veel mogelijkheden onbenut. Dat viel ook aanvoerder Wout Brama op.

"We maken het onszelf onnodig moeilijk", aldus Brama na afloop van de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Ik denk dat we de eerste helft heer en meester waren en een hoop kansen hebben gehad. Dan moet je die wedstrijd gewoon killen en dat doen wij niet. Dan blijft het slechts 1-0 bij rust. Ook na rust waren wij beter, maar als zij opportunistisch gaan spelen hebben wij het echt lastig".

De aanvoerder voelde na de aansluitingstreffer van ADO de grip wegglippen. "Wij zetten te weinig druk op de bal en hierdoor kunnen ze makkelijk de lange bal geven. Zo'n bal hoeft maar één keer verkeerd te vallen en dan kan hij erin liggen. Dat gebeurde ook uiteindelijk", vertelt Brama.

Ondanks de gelijkmaker wist FC Twente de wedstrijd nog met 4-2 te winnen. De 34-jarige middenvelder heeft lovende woorden voor Danilo, die twee keer trefzeker was. "Zijn doelpuntenmoyenne is ongelooflijk", aldus de aanvoerder. "We zijn super blij met hem en het is ook nog eens een vrolijke gozer."

Brama en Roemeratoe kregen veel ruimte op het middenveld. "ADO zit niet super lekker in hun vel, dan zie je dat ze eerder terug lopen dan vooruit en daardoor kregen wij veel ruimte. Daar hadden we echt veel meer mee moeten doen", besluit Brama.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties