FC Twente Nieuws

Brama geroemd: "Dan ben je een grote in de geschiedenis van de club"

Brama geroemd: "Dan ben je een grote in de geschiedenis van de club"

Afgelopen zomer werden er meerdere oud-FC Twente spelers gelinkt aan een terugkeer bij FC Twente. De namen van Douglas Franco Teixeira, Eljero Elia, Karim El Ahmadi, Bryan Ruiz en Tjaronn Chery kwamen allemaal voorbij. Uiteindelijk kwam geen van de vijf spelers 'thuis' en daar is clubwatcher Ten Voorde niet rouwig om.

"Ik heb afgelopen zomer supporters van FC Twente gehoord die boos waren dat Douglas geen kans kreeg, die teleurgesteld waren dat El Ahmadi liever in de zandbak bleef, die zich belazerd voelden door Elia en het ronduit belachelijk vonden dat de hand van Ruiz niet werd vastgepakt. Met de altijd betrouwbare wetenschap van achteraf is het allemaal valse romantiek gebleken", aldus de clubwatcher in de TC Tubantia.

Het gebeurt maar zelden dat een speler succesvol terugkeert bij FC Twente. Een uitzondering op de regel is natuurlijk Wout Brama. Hij besloot in 2018 zijn avontuur in Australië af te breken om zijn FC Twente te helpen terug te keren naar de eredivisie.

"Hij kwam terug in de eerste divisie in een verlaten, ingestort ouderlijk huis, veroverde op één been - het andere was geblesseerd - de titel, werd vervolgens afgeserveerd en pakte op 34-jarige leeftijd de revanche, de aanvoerdersband en leidersrol", zo vervolgt Ten Voorde. Hij denkt bij Wout Brama aan de titel Mister FC Twente, maar deze is al jarenlang vergeven aan Epy Drost.

Hij was in het verleden ook een speler die terug werd gehaald naar FC Twente, maar dat ging hem niet goed af. Het gebeurde in het seizoen 1982-1983. Drost werd in de winterstop overgenomen van DS '79, het huidige FC Dordrecht, maar dat liep uit op een grote teleurstelling. Ook met Drost erbij degradeerde FC Twente voor het eerst in de clubgeschiedenis uit de eredivisie.

[google]

Het nogmaals aan dat het terughalen van spelers niet altijd een succesverhaal wordt. Dit geldt echter niet voor Brama. "De terugkeer van Wout is wel goud. Als het zelfs twee keer lukt, ben je een grote in de geschiedenis van de club", zo besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties