FC Twente Nieuws

Brama kent rol: "Als hij daarmee om kan gaan, is het voor beide partijen prima"

Brama kent rol: "Als hij daarmee om kan gaan, is het voor beide partijen prima"

Na de blessure van Michal Sadílek kwam Mathias Kjolo in de basis. Hij deed het voortreffelijk tegen Excelsior en PSV en mocht ook tegen AZ Alkmaar weer in de basis starten. Echter moest hij er vlak voor rust af vanwege een blessure. Hij werd vervangen door aanvoerder Wout Brama.

De eerste helft was het een zeer matige wedstrijd, de tweede helft was een stuk beter. Journalist Gerben Kuiters denkt dat de komst van Wout Brama hiermee te maken heeft. "Ik vond het beter worden nadat Brama was ingevallen. Is dat toeval of vond jij dat ook?", vraagt hij bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia aan collega Leon ten Voorde.

"Hij vond zichzelf niet echt top invallen. Ik ook niet", zegt Ten Voorde. "Maar hij brengt wel een vorm van stabiliteit en rust. Dat had de ploeg gisteren wel nodig, want eigenlijk was Zerrouki de enige de zijn niveau haalde."

Zoals gezegd vond Brama zichzelf niet top spelen. "Ik speelde redelijk. Als je lang niet speelt is het altijd lastig om weer in een ritme te komen. Tegen Excelsior was het niks bijzonders, tegen PSV viel ik goed in en vandaag was ik redelijk. Na mijn liesblessure moet je weer opbouwen en dat doen we wat voorzichtiger dan vroeger", vertelt Brama tegenover RTV Oost.

Brama speelde tegen Excelsior en PSV een half uur, tegen AZ vijftig minuten. "Brama is nog niet zo ver dat hij een hele wedstrijd kan spelen. Dat houdt wel bij maximaal een uur op", aldus Leon ten Voorde. Gaat hij nog wel weer een keer negentig minuten spelen? "Die vraag kan ik niet met ja of nee beantwoorden. Hij gaat nog wel zijn minuten maken. Zondag was hij toch weer nodig. Hij kent zijn rol. Als hij daarmee om kan gaan, is het voor beide partijen prima", besluit de clubwatcher van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties