FC Twente Nieuws

Brama krijgt hoofdrol in eigen kinderboek: "Ik ben 10 en eigenwijs"

Brama krijgt hoofdrol in eigen kinderboek: "Ik ben 10 en eigenwijs"

Wout Brama en Maud Roetgering zijn een bijzonder nieuw project gestart. Het tweetal is bezig met een kinderboek dat de titel 'Wout en Maud' gaat krijgen. Het boek gaat over de carrières van het tweetal, maar de boodschap is gericht op inclusiviteit, diversiteit en homo-acceptatie.

"Onze twee karakters worden de twee hoofdpersonen in het boek", vertelt Brama bij ESPN. "Ik ben 10 jaar en Maud is 11 jaar. Ik ben eigenwijs en maak af en toe wat domme grappen. Maud is wat verlegen en maakt een ontwikkeling in het boek door. Het wordt echt heel leuk."

"Ik vind het echt mega leuk om te lezen", vervolgt Brama enthousiast. "We hebben net de tekeningen binnen van onze illustrator. Ik vond het heel goed lijken. Ik krijg er veel leuke energie van. In april moet het af zijn. Begin mei wordt ergens de lancering van het boek gepland. Wij hebben nog geen datum gepland. Dan moet het klaar zijn."

Het boek wordt een moderne versie van Snelle Jelle dat gaat over een jonge voetballer op weg naar de top. De eerste twee hoofdstukken zijn af, maar dat is slechts het begin. In totaal moet het boek 25 hoofdstukken krijgen. "Het wordt een leuk kinderboek, maar onderliggend wordt er heel subtiel een homo-acceptatie verhaallijn in geweven. Er zit een stukje inclusiviteit en diversiteit in", besluit Brama.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties