FC Twente Nieuws

Brama: "Moeten de trekker overhalen in plaats van te blijven doorbreien"

Brama: "Moeten de trekker overhalen in plaats van te blijven doorbreien"

FC Twente heeft speelronde twaalf afgesloten met een nederlaag tegen AZ Alkmaar. FC Twente kreeg de eerste helft voldoende kansen om de score te openen, maar AZ sloeg genadeloos toe in de omschakeling. Na rust scoorde FC Twente de aansluitingstreffer en kreeg het ook kansen op de gelijkmaker, maar uiteindelijk was het AZ dat de 3-1 scoorde.

De laatste treffer kwam uit een vrije trap waarvoor Oosterwolde rood kreeg. Er was discussie over de vrije trap en het moment daarvoor op het middenveld waarbij Makkelie Roemeratoe in de weg liep waardoor hij niet mee kon verdedigen.

"Volgens mij blokt Makkelie Godfried waardoor hij niet mee kan lopen", zo vertelt Brama hoe hij het zag. "Maar Danny zegt dat dat niets is. Alleen als hij de bal raakt kan hij het spel stilleggen. Het is in ieder geval vrij ongelukkig."

Was FC Twente ook ongelukkig? "Ik vond ons het eerste half uur eigenlijk wel prima. We dwongen AZ terug en kregen ook goede kansen. Maar we maken de actie niet af. Er waren ook een aantal ballen vanaf een meter of zeventien, daar moeten we de trekker gewoon overhalen in plaats van te blijven doorbreien. Dan krijgen we 'm zelf tegen waar de restverdediging niet goed staat en loop je een beetje achter de feiten aan."

[google]

"Dan ga je wat gehaast op zoek naar de gelijkmaker en krijg je de 2-0 om de oren en dan wordt het een wat lastiger verhaal. Maar we zijn blijven knokken en blijven strijden en maken nog de 2-1, maar heel veel kansen op de 2-2 hebben we denk ik niet gehad", besluit Brama realistisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties