FC Twente Nieuws

Brama over homo-acceptatie: "Mannenvoetbal loopt heel ver achter"

Brama over homo-acceptatie: "Mannenvoetbal loopt heel ver achter"

Wout Brama nam zichtbaar geëmotioneerd afscheid van FC Twente. De oud-voetballer kan zich gaan richten op nieuwe uitdagingen, zoals het uitbrengen van een kinderboek. Het boek, Wout en Maud en het geheim van de trainer, gaat met name over voetbal, maar daarnaast over homo-acceptatie. De clubicoon vertelt dat hij vindt dat het mannenvoetbal nog ver achterloopt.

"Bij Maud (Roetgering, red.) in het team is homo-acceptatie totaal geen ding. Net als Maud vallen zoveel speelsters op vrouwen. Maar in het mannenvoetbal lopen we echt nog veel te veel achter. Ik kom uit een voetbalcultuur waarbij regelmatig ’homo’ of ’mietje’ wordt geroepen, al gaat dat gelukkig veel beter", beseft Brama.

"In het verleden heb ik mij er vast ook schuldig aan gemaakt, zonder dat ik iemand bewust heb willen kwetsen", weet Brama. "Ik begrijp dat het in deze voetbalwereld dan lastig is om je geaardheid kenbaar te maken en daar moet echt verandering in komen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, want voetbal is van iedereen", besluit de Almeloër.

Eerder werd bekend dat de KNVB dit jaar nog met een nieuw beleid komt over hoe te handelen bij anti-homospreekkoren in voetbalstadions. Eerder dit seizoen was er al veel doen rondom homospreekkoren in De Grolsch Veste bij de wedstrijd FC Twente - FC Groningen in de LBHTIQ+-week.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties