FC Twente Nieuws

BREAKING: Competitie lijkt definitief ten einde na nieuw ingrijpende maatregelen

BREAKING: Competitie lijkt definitief ten einde na nieuw ingrijpende maatregelen

Maandagavond was er een nieuwe persconferentie waarbij de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus vanuit de overheid nog eens extra werden aangescherpt. De belangrijkste beslissing, die eveneens een grote invloed zal hebben op het voetbal, is dat alle samenkomsten zijn verboden tot 1 juni.

De ondergrens van meer dan 100 personen is geschrapt. Om burgemeesters beter te kunnen laten handhaven mogen ze boetes uitdelen bij groepsvorming vanaf drie mensen of meer. Die boetes kunnen oplopen tot 400 euro per persoon. Een lockdown is op dit moment nog niet aan de orde.

[google]

Door de nieuwe maatregelen lijkt er direct ook een einde te komen aan de ambities van de KNVB om de competitie uit te spelen. Een club traint doorgaans met zo'n 20 spelers en daarbij is anderhalve meter afstand van elkaar houden niet uitvoerbaar.

Mochten de clubs per 1 juni de training weer mogen hervatten dan hebben de spelers weer enkele weken nodig om zich op te trainen. Hier zal geen tijd voor zijn want de contracten van een groot deel van de spelers lopen af op 30 juni. Het wachten is nu op de reactie van de KNVB dat al een noodscenario klaar heeft liggen.

Persconferentie 23 maart 2020

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties