FC Twente Nieuws

BREAKING: Corona dwingt FC Twente 18 werknemers te ontslaan

BREAKING: Corona dwingt FC Twente 18 werknemers te ontslaan

FC Twente heeft bekend gemaakt afscheid te moeten nemen van maar liefst 18 personeelsleden. De club heeft naar eigen zeggen moeten ingrijpen door de effecten van de coronacrisis. Het betreft in totaal elf fulltimers en zeven parttimers.

"Het is verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van al deze hardwerkende en toegewijde medewerkers van de club", zo laat Van der Kraan weten op de clubwebsite. "Na eerdere ontslagrondes in 2015 en 2018 hoopten we hier eigenlijk van gevrijwaard te blijven en dachten we alweer aan een beetje groei, maar door de corona-uitbraak is alles anders."

"De uitbraak van het virus heeft in de hele wereld, geen land uitgezonderd, grote economische gevolgen. Velen in allerlei branches hebben ermee te maken. De evenementenbranche, waartoe het betaald voetbal behoort, wordt zwaar getroffen, ook FC Twente. Daar we het stadion in eigen beheer hebben en ook de horeca, worden we nog eens extra hard getroffen. Door het coronavirus heeft de club sinds maart van dit jaar geen supporters in De Grolsch Veste kunnen ontvangen en de komende maanden zal dat niet veranderen. FC Twente loopt hierdoor met name op het gebied van catering veel inkomsten mis. Daarnaast kunnen vooralsnog op niet-wedstrijddagen geen evenementen worden georganiseerd."

[google]

"Om de club toekomstperspectief te geven zijn we genoodzaakt, hoe pijnlijk ook, nu deze rigoureuze maatregel te treffen. FC Twente heeft aangeboden betrokken medewerkers alle mogelijke steun te geven bij het zoeken naar een nieuwe functie buiten de club. Dat er de komende weken noodzakelijkerwijs wel nieuwe spelers komen, maakt het voor betrokkenen wel extra moeilijk. Gelukkig begrijpen de medewerkers heel goed dat we een voetbalclub zijn en dat het uiteindelijk gaat om de spelers."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties