FC Twente Nieuws

BREAKING: Hoogma kondigt vertrek aan bij de KNVB

BREAKING: Hoogma kondigt vertrek aan bij de KNVB

Nico-Jan Hoogma heeft besloten om zijn aflopende contract bij de KNVB niet te verlengen. Het huidige contract loopt nog tot komende zomer. Het nieuws komt enkele uren na het nieuws dat Hoogma de topkandidaat is bij FC Twente om Jan-Willem Brüggenwirth op te volgen als algemeen directeur.

"Met de naderende afloop van je contract, ga je reflecteren", zo begint hij zijn verklaring op de site van de KNVB. "Als je doorgaat, dan begint een hele cyclus opnieuw. Er komen twee eindtoernooien (EK voor de vrouwen en WK voor de mannen) aan, en als Louis van Gaal na het WK klaar is, moet de nieuwe bondscoach er al staan. Dan heb je het over januari 2023."

"Als je die zelf aanstelt, dan wil je het liefst ook betrokken blijven bij het vervolg, en ga je dus eigenlijk weer een hele nieuwe cyclus aan. Dat vind ik te lang, heb ik voor mezelf besloten. Dus als mijn contract afloopt straks in juni 2022 is het een goed moment om te stoppen. Mijn opvolger kan dan ook met een schone lei beginnen."

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal: "We doen telkens weer mee op het allerhoogste podium, ook met de jeugdteams. Daar mag Nico-Jan trots op zijn. Ik vind het jammer dat hij niet met ons een nieuwe cyclus in gaat, maar respecteer uiteraard zijn beslissing. Gelukkig blijft hij er nog een tijd bij en kunnen we de komende periode samen met hem nadenken over zijn opvolging. We verwachten per februari de vacature officieel open te stellen."

Jan Dirk van der Zee: "Sinds de komst Van Nico-Jan zijn er grote stappen gemaakt in de verdere ontwikkeling van het topsportklimaat bij de KNVB. Als directeur topvoetbal is hij eindverantwoordelijk voor zowel het Nederlands elftal als de OranjeLeeuwinnen. Door die synergie heeft hij stevig bijgedragen aan de verdere professionalisering van alle nationale teams, mannen en vrouwen, maar ook gezorgd dat de vrouwen een inhaalslag konden maken als het gaat om de begeleiding, faciliteiten en betalingen. Nico-Jan heeft de Campus helpen verder te ontwikkelen en dat de nationale teams 'terug' zijn in Zeist komt mede uit zijn koker."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties