FC Twente Nieuws

BREAKING: Negende profclub failliet sinds oprichting betaald voetbal

BREAKING: Negende profclub failliet sinds oprichting betaald voetbal

Oud-FC Twente keeper Timo Plattel moet op zoek naar een nieuwe werkgever. Vanochtend werd in de rechtbank van Zutphen profclub Achilles '29, op verzoek van de belastingdienst, officieel failliet verklaard.

[google]Doordat de club failliet is verklaard zijn alle contracten van de spelers van zowel het eerste elftal als de belofteploeg ontbonden. De spelers zijn hierdoor nu transfervrij. De club uit Groesbeek verkeerde al sinds april in financiële problemen en had sindsdien moeite met het uitbetalen van de salarissen. De eerste selectie krijgt nog een deel van het salaris van oktober. Voor de maanden november en december neemt het UWV de salarisachterstand over.

Achilles '29 is de negende club die ten onder gaat sinds de oprichting van het betaald voetbal in 1954. Xeres/DHC was in 1968 de eerste profclub die failliet ging. AGOVV was tot dusver de laatste club die ten onder ging. Dat gebeurde op 8 januari 2013.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties