FC Twente Nieuws

BREAKING: Teleurgestelde Zorniger wil niets meer met FC Twente te maken hebben

BREAKING: Teleurgestelde Zorniger wil niets meer met FC Twente te maken hebben

Alexander Zorniger wordt niet de nieuwe trainer van FC Twente. De Duitse oefenmeester ontving al een officiële aanbieding van de club uit Enschede, maar legt deze definitief naast zich neer.

"Op donderdag krijgt Alex Zorniger een officiële aanbieding van Twente", vertelt Thomas Meggle, zaakwaarnemer van Zorniger, tegenover Voetbal International. "Op maandag zegt de nieuwe sportdirecteur dat hij liever een Nederlander heeft. Hoe moet je dan in de toekomst met elkaar werken? Iedereen die in het voetbal actief is, weet toch hoe dat gaat."

"Na iedere nederlaag gaat men dan vragen aan die man of de trainer wel zíjn trainer is", vervolgt Meggle. "Met die uitspraken heeft Herr Streuer de deur dicht gegooid. Waarom? Iedereen in het voetbal heeft zijn eigen doel. Ik denk dat hij als sportdirecteur spelers wil halen met mensen die hij kent en vertrouwt. Dat was bij Alex onmogelijk geweest."

Volgens de zaakwaarnemer grijpt FC Twente hiermee naast een 'toptrainer'. "Ik wens ze succes met een Nederlandse trainer. Jullie filosofie over voetbal is gebaseerd op 4-3-3, de wijze waarop Alex speelt en traint is niet Nederlands. De Red Bull methode, zit in zijn DNA. Hij heeft in Leipzig mede bij de basis gestaan van die groei die deze club doormaakt. Alex heeft behalve in Stuttgart overal waar hij heeft gewerkt succes gehad, in Leipzig, bij FC Brondby. Elk land heeft een paar coaches die verschil maken en Alex Zorniger is er zo een."

[google]

Meggle stelt dat bij FC Twente 'niet alles geheim is'. "De media schreven alles. Zorniger is in Enschede geweest, Zorniger heeft een contractvoorstel ontvangen… Nu is hij iedereen voor. Alex Zorniger zegt FC Twente af met pijn in zijn hart, doordat een sportdirecteur die net een paar uur binnen was en voor een jaartje heeft getekend met een harde klap de deur heeft dichtgegooid. Hij wil er niks meer mee te maken hebben", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties