FC Twente Nieuws

Brenet, de geweldige aanvallende back in de minst gepasseerde verdediging van Nederland

Brenet, de geweldige aanvallende back in de minst gepasseerde verdediging van Nederland

Bij FC Twente vallen de vleugelverdedigers dit seizoen heel erg op. Joshua Brenet en Gijs Smal zorgen bijna wekelijks voor een of meerdere goals en/of assists. Rechtsback Brenet heeft na dertien eredivisiewedstrijden al drie goals gemaakt en twee assists gegeven. Wel krijgt hij weleens wat kritiek op zijn verdedigende kwaliteiten.

De prestaties van Brenet worden door oud-trainer Jan van Staa en clubwatcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost besproken. "In de speelwijze van FC Twente is Brenet een extra wapen", vertelt Van Staa. "Niet alleen door het scorend vermogen, maar ook door zijn dreiging, power en het opkomen. Tegenstanders stellen zich op hem in. Elke keer verrast hij je toch weer door zijn loopacties."

"Voor een vleugelverdediger heeft hij hele snelle benen. Niet alleen in snelheid, maar ook met name in handelen. Daarnaast heeft hij ook nog het overzicht. De tegenstanders gaan zich tegenwoordig al op hem instellen. Voor FC Twente is het geweldig", aldus de lovende Van Staa.

Wel laat hij verdedigend nog weleens wat steekjes vallen. "Daar zijn afspraken over", zegt Van Wissing. "Hij heeft inderdaad een fase gehad dat hij eventjes uit vorm was, maar het is ook wel de bedoeling dat hij heel hoog op staat. Het is niet zo dat hij heel laakbaar is in de restverdediging. Maar hij heeft wel wedstrijdjes gehad dat hij dat wel over zich heen had. Hij is niet constant", aldus Van Wissing.

"Hij moet oppassen dat hij het aanvallende niet gaat overdrijven ten koste van de verdediging", zegt Van Staa. "Maar kijk eens naar het aantal tegendoelpunten dat FC Twente heeft. Daar maakt hij ook deel vanuit", besluit de oud-trainer van FC Twente. De Tukkers hebben dit seizoen nog slechts negen tegendoelpunten. Daarmee heeft FC Twente veruit de minst gepasseerde verdediging van de eredivisie. Feyenoord en sc Heerenveen delen de tweede plek met allebei dertien tegentreffers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties