FC Twente Nieuws

Brenet nog niet helemaal rond met FC Twente: "Dat zijn nog wat details"

Brenet nog niet helemaal rond met FC Twente: "Dat zijn nog wat details"

Joshua Brenet gaat naar waarschijnlijkheid begin volgende week een contract tekenen bij FC Twente. Afgelopen week kwam er eindelijk een echte doorbraak inzake Brenet. Clubwatcher Leon ten Voorde van TC Tubantia meldde donderdag dat technisch directeur Jan Streuer 'er voor honderd procent op vertrouwt dat het goedkomt'.

Waarschijnlijk tekent Brenet maandag of dinsdag. "Waarom dat pas maandag of dinsdag is? Dat zijn nog wat details", vertelt Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Misschien moet hij nog met zijn familie naar Walibi, ik weet het niet. Het gaat misschien om een lampje in de koelkast, dat soort dingen, de kleine details." Wat de details zijn, weet de clubwatcher van FC Twente niet.

Wekenlang wachtten FC Twente-fans op een antwoord van Brenet. Veel supporters vonden het maar lang duren. "Streuer legt het weer wat anders uit. Hij zei: 'Rustig, rustig blijven. Geduld houden.' Ik zei tegen hem: 'De supporters hijgen mij in de nek, die willen weten waar ze aan toe zijn. Zij hebben ook zoiets van, je speelt graag voor FC Twente, of niet.' Streuer is de rust zelve gebleven en heeft er uiteindelijk toch een deal uitgetrokken", aldus Ten Voorde.

Leon ten Voorde weet waarom Brenet uiteindelijk voor FC Twente heeft gekozen, ondanks de concrete belangstelling van Feyenoord. "Hij woont in de buurt van Rotterdam en er lag een heel goed bod van Feyenoord. Een financieel veel aantrekkelijker bod van Feyenoord. Dan ga je de afweging maken van, wat wil ik?"

"Bij Feyenoord werd hij waarschijnlijk voor de linkerkant gehaald in plaats van voor zijn favoriete positie, rechtsback. Bij Feyenoord kreeg hij ook niet echt de garantie dat hij daar meteen eerste keuze zou zijn, ondanks dat Malacia weg is en Maatsen heeft afgezegd. Uiteindelijk heeft na heel lang wikken en wegen, na heel veel twijfels, toch het positieve aspect de doorslag gegeven. Want als het om geld ging, had hij bij Feyenoord veel meer kunnen verdienen", besluit de clubwatcher van de TC Tubantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties