FC Twente Nieuws

Brenet reageert op stijlvolle assist: "In de kleine ruimte kan ik wel uit de voeten"

Brenet reageert op stijlvolle assist: "In de kleine ruimte kan ik wel uit de voeten"

Zondag speelde FC Twente met 1-1 gelijk bij AZ Alkmaar. In de 54e minuut kregen de Tukkers de 1-0 om de oren, maar na de paal en de lat geraakt te hebben scoorde Manfred Ugalde in de 81e minuut de fraaie gelijkmaker. Ugalde maakte een goede en knappe goal, maar ook de assist van Brenet is het benoemen waard.

Brenet gooide in de zestien van AZ de trukendoos open en gaf de bal aan Ugalde, die knap de 1-1 binnenschoot. "De bal kwam voor mijn voeten. In de kleine ruimte kan ik wel uit de voeten. Manfred draait goed weg en schiet hem goed binnen", vertelt de rechtsback tegenover ESPN. Ook Ugalde is goed in de kleine ruimte, laat Brenet weten. "Dat zijn ook zijn kwaliteiten. Het is een creatieve jongen. We weten wat hij kan. In de kleine ruimte voelt hij zich fijn. Hij heeft daarmee zijn goaltje meegepakt."

Brenet was vorig jaar al belangrijk bij AZ-uit, toen hij de enige goal van de wedstrijd scoorde. Ook nu is hij weer belangrijk bij het behalen van een resultaat. Toch is de rechtsback niet blij. "Er blijft een naar gevoel over. 1-1 is prima als je de wedstrijd zo bekijkt, alleen we konden nog voor de 1-2 gaan. We hebben het gewoon laten liggen in mijn ogen", aldus Brenet.

Op het einde van de wedstrijd gingen beide ploegen nog voor de winnende goal. "We wouden beide winnen en de goal nog meeprikken. Dan gaan er gaten komen. We profiteerden er beide van, alleen scoorden allebei niet", zegt de 28-jarige vleugelverdediger.

FC Twente staat nu met dertien punten uit zes wedstrijden op een vijfde plaats in de eredivisie. "Het gaat niet slecht. We kunnen blij zijn met de resultaten, vooral als we voetballend kijken. Maar ik hou van winnen. Het blijft lastig", besluit Brenet met een glimlach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties