FC Twente Nieuws

Britten doen goede zaken met clubs als FC Twente: "Geld is er genoeg."

Britten doen goede zaken met clubs als FC Twente: "Geld is er genoeg."

FC Twente heeft zeer goede zaken gedaan door een drietal spelers op te halen bij het Engelse Manchester City. Yaw Yeboah, Bersant Celina en Enes Ünal spelen momenteel op huurbasis voor de club in Enschede en blijken goud waard. Ünal is zelfs huidig topscorer van de Eredivisie en van zijn zeven schoten op doel wist hij zes doelpunten te scoren. De Engelsen zijn niet verbaasd.

[google] "In Engeland zijn we hier cynisch over. Je weet op voorhand dat er maar heel weinig spelers het eerste team halen. De clubs zeggen dat het voor de toekomst is, maar je vraagt je af wanneer die toekomst aanbreekt voor sommige spelers, als de clubs ondertussen ook de beste spelers in de wereld blijven kopen." aldus journalist Oliver Kay, afgelopen zondag namens The Times aanwezig in De Grolsch Veste.

Manchester City en Chelsea verhuren samen maarliefst 57 voetballers en het werpt zijn vruchten af. Achter alles zit een gedachte en alles draait dan ook om investeren. Waar anders dan in Nederland kan de missie het beste slagen. "Wanneer twee van die 28 spelers basisspeler worden, zien Chelsea en City hun investering als geslaagd. De clubs is er alles aan gelegen om te domineren in het Europese voetbal. Geld is er genoeg." besluit de journalist in gesprek met het NRC Handelsblad.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties