FC Twente Nieuws

Brüggenwirth: "Als het niet goed gaat met het voetbal is alles klote bij de club"

Brüggenwirth: "Als het niet goed gaat met het voetbal is alles klote bij de club"

Na de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht bracht FC Twente naar buiten wie de nieuwe algemeen-directeur voor komend seizoen zou gaan worden. Uit een bericht op de clubsite bleek dat Jan-Willem Brüggenwirth de rol van Paul van der Kraan komend seizoen op zich zal gaan nemen.

Afgelopen maandag maakte Brüggenwirth in De Grolsch Veste kennis met de Twentse journalisten. De Brabander keek zijn ogen uit in het stadion van FC Twente. "Prachtig. Dit wordt in het voetbal natuurlijk gezien als tempel en zo moet je er ook mee omgaan", vertelt de toekomstig algemeen-directeur van de Tukkers in gesprek met RTV Oost.

Brüggenwirth heeft eerder ervaring opgedaan in de reclame- en radiowereld. Een functie in het voetbal bekleedde hij nog nooit. "Ik heb geregeld het gevoel gehad: het is nu weer mooi geweest én nu wil ik iets nieuws doen. En alles wat ik gedaan heb in het verleden, dat komt nu samen. Dat maakt het heel interessant. Dit is te gek om mee te maken."

Toen bekend werd dat er een algemeen-directeur werd aangesteld zonder enige affiniteit met voetbal, was het cynisme van bepaalde kanten hoorbaar. "Er werd al tegen mij gezegd een voetbalclub is moeilijk te runnen. Natuurlijk heb ik met veel mensen gesproken. Het gaat om het spelletje. Als het niet goed gaat met het voetbal is alles klote bij de club. Dat besef ik", besluit Brüggenwirth.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties