FC Twente Nieuws

Bruggink hekelt laks gedrag Tighadouini: "Dat zien supporters natuurlijk ook"

Bruggink hekelt laks gedrag Tighadouini: "Dat zien supporters natuurlijk ook"

Arnold Bruggink maakt zich grote zorgen over FC Twente. De analist van FOX Sports was afgelopen vrijdag bij de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente en zag daar een belangrijk punt dat verbeterd moet worden. "Ik heb me geërgerd aan een aantal situaties. En dan gaat het met name om lichaamstaal. Wat ga je er uiteindelijk voor doen om een wedstrijd te winnen."

Hij haalt een aantal momenten aan van Tighadouini. Hij scoorde dan wel de 0-1, maar weigerde in bepaalde situaties om te schakelen en mee te verdedigen. "Het was veel gegoochel en met name op de momenten dat hij de bal verloor. Wat doe je dan nog om je team te helpen? Want dat heb je als team echt nodig. Niet als je een slechte bal geeft doen alsof je verloren bent. Maak de keuze. Ga ik erachteraan. Of denkt ie: 'Pfff ze lossen het zelf wel op'. Nee, dat lossen ze zelf niet op. Ze hebben jou ook heel hard nodig."

[google]"Het meest opvallend was een situatie uit de tweede helft. F. Jensen schoot een bal tevergeefs op doel en Heracles probeert te counteren. Op dat moment blijft Tighadouini staan en sjokt een beetje verder. "Ik kan je vertellen, tien seconden later stond hij daar nog steeds. Het gaat mij dus om de lichaamstaal die dan spreekt. En dat zien supporters natuurlijk ook. Wat ga je uiteindelijk nog doen om het recht te breien."

"Je hebt een team nodig. Dat is de enige manier waarop FC Twente uiteindelijk kan overleven. Ik begrijp dat Verbeek dat niet direct voor de camera zegt omdat hij nog zeven wedstrijden met die jongens door moet. Maar ik vind dat het echt wel benoemd mag worden. Want daar gaat het uiteindelijk om."

Foto: Pro Shots
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties