FC Twente Nieuws

Bruggink lovend over angst ruikende technicus

Bruggink lovend over angst ruikende technicus

Afgelopen zaterdag was Hakim Ziyech weer eens de grote man bij FC Twente. Net als vorig seizoen scoorde hij twee keer in Tilburg, het enige verschil was dat zijn tweede deze keer de overwinning opleverde. De manier waarop was fenomenaal. De bal lag voor een rechtspoot om de bal in de korte hoe te draaien, maar Ziyech nam de bal met links en de bal belandde in de verre hoek, Lamprou kansloos achterlatend.

In het Brabants Dagblad analyseert voormalig FC Twente speler Arnold Bruggink de vrije trap. Hij dacht, net als iedereen, dat de bal in de korte hoek zou gaan. "Technisch is dat extreem moeilijk. De moeilijkheid zit 'm in het feit dat de bal op het juiste moment de juiste snelheid en hoogte moet krijgen. En vervolgens ook weer moet dalen. Op 18 meter van het doel is het heel moeilijk om de bal met de goede snelheid vanaf die plek meteen te laten stijgen. Ziyech wist dus dat dit de enige optie was. En dat is onvoorstelbaar knap."

[google]Toch denkt Bruggink dat het bij een keeper als Zoet of Cillissen niet was gelukt. "Lamprou is een goede keeper, maar voor een uitstekende keeper komt hij 10 centimeter te kort. Hij weet dat en Ziyech weet dat." Ziyech rook volgens Bruggink de angst van Lamprou. "Als speler zie je de angst bij de keeper. Zo van: 'Oh, nee, Hakim Ziyech gaat achter de bal staan, wat nu?' In mijn tijd hadden keepers dat bij Michel Boerebach. Voetballers ruiken dat. Die weten wanneer een keeper bang is."

Toch is het niet enkel en alleen het talent van Ziyech. Er is meer voor nodig om een specialist te zijn en blijven in vrije trappen. "Het is ook een kwestie van doen, van trainen, elke dag weer herhalen. En als je de vaste trap eenmaal hebt, is het een kwestie van onderhouden", besluit Bruggink zijn verhaal.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties