FC Twente Nieuws

Bruggink ziet toekomst FC Twente in handen van Van Halst en Rutten

Bruggink ziet toekomst FC Twente in handen van Van Halst en Rutten

FC Twente lijkt op sportief gebied steeds beter zijn weg te vinden, maar financieel gezien moeten ze nog grote stappen maken. Zo moet er een bestuur komen die alles gaat draaien en is de club nog onzeker wat betreft de toekomst. Oud FC Twente-speler Arnold Bruggink geeft zijn oordeel over de gehele situatie.

“Wie moet dat doen? Wie is FC Twente?”, vraagt hij zich af in de Voetbal International. “Er is momenteel bij de club niet één idee, het is niet één geheel. Van Onno Jacobs kun je dat niet verwachten. Hij is interim-directeur en zijn dienstverband loopt maar tot 1 mei. Verder praat de ene functionaris zus, zegt de andere bestuurder zo en is er vooral veel onduidelijkheid. Daarom wordt het volgens mij hoog tijd dat oud-spelers veel meer bij FC Twente worden betrokken”, beaamt hij. [google]

“Jan van Halst is zeer geschikt om de club naar buiten op een goede en sympathieke manier te presenteren. Fred Rutten is de ideale man om een technisch beleidsplan te schrijven. Paul Bosvelt traint de B-jeugd, maar kan een veel prominentere rol vertolken, een ervaren trainer als André Paus is beschikbaar en zo zijn er veel meer. Dat soort mensen verbindt, zorgt voor draagvlak en is in ieder geval veel logischer dan Dennis de Nooijer die helemaal uit Zeeland komt.”

“Zeker voor een club als FC Twente, die het zich financieel niet meer kan veroorloven om kwalitatief goede spelers te kopen, wordt een topjeugdopleiding de levensader. Als FC Twente dat voor elkaar krijgt, kan het in de toekomst weer structureel tot de top zes van Nederland gaan behoren. Maar de club moet wel snel gaan handelen, want ze loopt al een paar jaar achter de muziek aan”, besluit Bruggink.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties