FC Twente Nieuws

Bryan Ruiz nodigt FC Twente uit voor zijn afscheidswedstrijd in Costa Rica

Bryan Ruiz nodigt FC Twente uit voor zijn afscheidswedstrijd in Costa Rica

Clublegende Bryan Ruiz heeft FC Twente uitgenodigd voor zijn afscheidswedstrijd. De wedstrijd tussen FC Twente en de club waar Bryan Ruiz begon en momenteel actief is, Liga Deportiva Alajuelense, wordt op zaterdag 17 december 2022 gespeeld in Costa Rica.

"Het is een grote eer om de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz te mogen spelen", vertelt trainer Ron Jans op de officiële website van FC Twente. "Samen met zijn club heeft Bryan ons uitgenodigd om naar Costa Rica te komen, hij heeft veel voor FC Twente betekend. Het benadrukt de speciale band die hij met de club heeft. Bovendien biedt dit ons een mooie gelegenheid om het trainingskamp daar te beleggen."

FC Twente gaat van 12 december tot 22 december naar Costa Rica om daar een trainingskamp af te werken in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Deze zal op vrijdag 6 januari weer van start gaan met de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De laatste wedstrijd voor de winterstop is op vrijdag 11 november, uit tegen Sparta. Daarna zal de ploeg van Jans even rust krijgen, waarna het eind november/begin december aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft zal beginnen.

Bryan Ruiz begon zijn carrière bij LD Alajuelense. Op twintigjarige leeftijd vertrok hij naar KAA Gent en na drie jaar in België vertrok hij naar FC Twente. Daar kende hij ongekende successen. Hij werd met FC Twente voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland, won de KNVB Beker en won tweemaal de Johan Cruijff-schaal. In het kampioensjaar werd hij met 24 doelpunten de clubtopscorer van FC Twente van dat seizoen. In totaal speelde hij 97 duels voor FC Twente, waarin hij 44 keer scoorde en 24 keer een assist gaf. Op Deadline Day in 2012 vertrok hij naar Fulham FC voor twaalf miljoen euro.

In Engeland kon Ruiz het echter niet echt waarmaken. Via avonturen bij PSV, het Portugese Sporting CP en het Braziliaanse Santos FC belandde hij in de zomer van 2020 weer bij LD Alajuelense. Eind dit jaar stopt Ruiz met voetballen. Hierom heeft hij FC Twente uitgenodigd om zijn afscheidswedstrijd te komen spelen in Costa Rica tegen LD Alajuelense.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties