FC Twente Nieuws

Burgemeester neemt extra maatregelen rond FC Twente - Fiorentina

Burgemeester neemt extra maatregelen rond FC Twente - Fiorentina

Afgelopen week reisden meer dan 2.200 FC Twente-supporters af naar Florence om hun ploeg aan te moedigen in de uitwedstrijd tegen Fiorentina. Komende donderdag staat de return in Enschede op het programma. Van een invasie zoals die van de Tukkers in Italië zal donderdag geen sprake zijn. Toch zijn er extra maatregelen genomen in de binnenstad en rondom het stadion.

Allereerst worden er extra politieagenten en handhavers ingezet in het centrum en rondom de Grolsch Veste. Ook kreeg de horeca in het centrum van Enschede een brief van de burgemeester.

Hierin staat onder andere dat ze verplicht zijn om drinken te schenken in plastic beker in plaats van het gebruikelijke glas. Dit om te voorkomen dat het glaswerk gebruikt gaat worden om mee te gooien. De maatregel gaat in vanaf donderdag 12:00 uur tot het moment de kroegen weer dicht gaan.

Hoeveel Italiaanse supporters er precies afreizen naar Enschede is nog niet bekend. De verwachting was dat er 1.000 tot 1.500 Fiorentina-fans aanwezig zouden zijn, maar 1Twente spreekt van slechts enkele honderden Italiaanse fans. De wedstrijd tussen FC Twente en Fiorentina begint donderdag om 19:00 uur. De Tukkers moeten een 2-1 achterstand zien goed te maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties