FC Twente Nieuws

Burgemeesters waarschuwen: "Denk na wat je over jezelf afroept als club"

Burgemeesters waarschuwen: "Denk na wat je over jezelf afroept als club"

Vrijdag gaan de burgemeesters van de Nederlandse voetbalsteden met elkaar om tafel na de noodkreet van de betaald voetbalclubs. Die zijn helemaal klaar met de beslissingen van het kabinet en dreigen de stadions open te gooien als er 25 januari een versoepelingen komen.

MVV is de eerste club die ook daad bij woord wil voegen. De Limburgse club opent op 4 februari de deuren voor de Limburgse derby tegen VVV Venlo. Alle supporters die een kaartje hadden voor de gestaakte wedstrijd MVV - Roda JC mogen hierbij gratis naar binnen.

"MVV wil de stadionpoorten voor de derby MVV - VVV hoe dan ook opengooien. Niet om recalcitrant te zijn, maar het is bittere noodzaak. Niet alleen uit sportief oogpunt, maar ook uit financiële urgentie. De spaarpotjes bij de voetbalclubs raken langzaam maar zeker leeg, Ook bij MVV", zo valt te lezen op de clubwebsite van MVV.

Burgemeester van Breda Paul Depla is de woordvoerder namens alle burgemeesters. Hij begrijpt dat club zich zorgen maken, maar denkt niet dat een actie als die van MVV de juiste keuze is. "Denk na wat je over jezelf afroept als club", zo waarschuwt hij in gesprek met Dennis van Bergen van het Algemeen Dagblad.

"Ik snap de zorgen van de clubs heel goed. Tegelijkertijd zijn de meeste sectoren veel harder getroffen dan het profvoetbal. Een concert in het Concertgebouw wordt niet uitgezonden via ESPN. Nachtcafés zijn al 22 maanden dicht. Iets meer terughoudendheid van de clubs zou daarom gepast zijn", aldus de burgervader.

De afgelopen dagen hebben de voetbalclubs gesprekken gevoerd met de burgemeesters van hun stad. Paul van der Kraan is namens FC Twente het gesprek aangegaan met de burgemeester van Enschede. De burgemeesters hopen dat de clubs gezamenlijk in gesprek willen met de nieuwe zorgminister, Ernst Kuipers. Aan de hand van de huidige cijfers is de verwachting dat er op 25 januari nieuwe versoepelingen zullen volgen. Of dit ook geldt voor de stadions is nog niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties