FC Twente Nieuws

Busquets welkome versterking: "Staat bekend als een groot talent"

Busquets welkome versterking: "Staat bekend als een groot talent"

FC Twente lijkt zich te gaan versterken met de defensieve middenvelder Oriol Busquets, melden diverse Spaanse media. Journalist Edwin Winkels, die woonachtig is in Spanje volgt FC Barcelona en is lyrisch over de 20-jarige Busquets.

"Hij staat bekend als een groot talent", aldus Winkels in De Twentsche Courant Tubantia. "Het tweede team van Barcelona is te klein voor hem, maar hij is nog niet goed genoeg voor de A-selectie. Barca heeft natuurlijk heel veel middenvelders op dit moment", erkent de journalist.

Er was veel belangstelling voor Busquets, toch lijkt zijn keuze te zijn gevallen op FC Twente. "Veel Italiaanse clubs wilden hem kopen, maar Barca wil hem slechts verhuren, met een soort van garantie dat-ie wel voldoende minuten maakt", besluit Winkels.

[google]

Overigens bestaat de kans dat de Busquets niet gehuurd wordt, maar zelfs definitief wordt overgenomen van FC Barcelona. Dit meldde de Spaanse journalist Josep Capdevila vanochtend via zijn Twitter. Of er bij een definitieve overname een transfersom gemoeid gaat is niet bekend.

FC Twente volgt Busquets al langere tijd in verband met de blessure van Wout Brama. De aanvoerder van de club is nog voor lange tijd uit de roulatie, waardoor de Enschedese club een vervanger zoekt.

FC Twente heeft wel de beschikking over een aantal middenvelders, maar een goed alternatief op '6' ontbreekt. De voorgaande wedstrijden speelde Godfried Roemeratoe op die positie, maar de jongeling mist nog wat handelingssnelheid op het hoogste niveau.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties