FC Twente Nieuws

Cambuur laat vermeend FC Twente-target Hoedemakers deze zomer niet gaan

Cambuur laat vermeend FC Twente-target Hoedemakers deze zomer niet gaan

Ramiz Zerrouki staat in de belangstelling van Feyenoord om Fredrik Aursnes te vervangen. Als hij vertrekt bij FC Twente, zal de Enschedese club een vervanger moeten halen. Een tijdje geleden werden Tijjani Reijnders en Mees Hoedemakers gelinkt als vervanger van de Algerijns international. Reijnders lijkt door zijn goede spel bij AZ onhaalbaar en ook Hoedemakers lijkt een lastig verhaal te worden.

FC Utrecht doet het nog niet zo goed dit eredivisieseizoen en wil haar selectie versterken. Een speler die dit zou moeten doen is Hoedemakers, die momenteel bij SC Cambuur speelt. Technisch directeur van Cambuur Foeke Booy laat Voetbal International echter weten dat Cambuur er niet is om acute problemen van een competitiegenoot op te lossen, zo meldt VI.

"Mees is voor ons een te belangrijke speler om in deze fase van de markt kwijt te raken. Het kan niet zo zijn dat wij een week voor het sluiten van de markt de problemen bij een andere club moeten gaan oplossen", vertelt Booy.

De 24-jarige middenvelder is teleurgesteld, zegt Booy. "Daar heb ik ook begrip voor. Hij had in een eerdere fase zijn ambities kenbaar gemaakt en wij hebben deze zomer vervolgens lange tijd open gestaan voor interesse, alleen is er in die periode niets voorbij gekomen. Nu is daar FC Utrecht, maar zo kort voor sluitingstijd zo’n belangrijke speler verkopen willen wij niet."

Hoedemakers beschikt over een aflopend contract in Leeuwarden. Per 1 juli 2023 is de controlerende middenvelder transfervrij. "De schade van het feit dat hij transfervrij zou kunnen vertrekken is voor ons alleen minder groot dan die van eventuele degradatie. De kansen dat wij ons handhaven zijn met Mees een stukje groter dan zonder hem", aldus Foeke Booy.

FC Twente zal dus verder moeten kijken dan Tijjani Reijnders en Mees Hoedemakers als Ramiz Zerrouki deze zomer vertrekt. Zerrouki staat in de concrete belangstelling van Feyenoord. De Rotterdammers zien hem als vervanger van Fredrik Aursnes, die binnenkort voor vijftien miljoen euro naar Benfica zal vertrekken. Als de Algerijn toch blijft, zou Hoedemakers voor de komende zomer wel een interessante optie kunnen zijn voor FC Twente door zijn aflopende contract.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties