FC Twente Nieuws

Casparij beleeft droomseizoen: "Hoop de komende weken veel Oranje te zien"

Casparij beleeft droomseizoen: "Hoop de komende weken veel Oranje te zien"

Zaterdagavond is het dan eindelijk zo ver. Om 21:00 uur gaat voor de Oranje Leeuwinnen het EK Vrouwenvoetbal beginnen. In de eerste poulewedstrijd is Zweden de tegenstander van het Nederlandse vrouwenelftal. Vervolgens wordt er nog gevoetbald tegen Portugal en Zwitserland.

Voor de 21-jarige Kerstin Casparij wordt het haar eerste EK. “September vorig jaar mocht ik voor het eerst een paar dagen meetrainen bij Oranje en sinds oktober ben ik er helemaal bij. Ik maakte in die periode mijn debuut in de Champions League én voor Oranje. Dat ging heel snel achter elkaar aan, heel bijzonder”, aldus de verdediger in gesprek met de NOS.

Bij het EK van 2017 kroonden de Oranje Leeuwinnen zichzelf als Europees kampioen. “In 2017 was ik tijdens het EK op vakantie. We zaten op de Canarische Eilanden met de familie. Elke keer als het Nederlands elftal moest spelen, zaten wij met 30 graden binnen om ze aan te moedigen.”

In de finale moesten de vrouwen destijds het opnemen tegen Denemarken. “De 1-0 van 'Sjaan' (Shanice van de Sanden) vond ik een prachtig moment op dat EK. En de echte winnende van Vivianne, dat ze zo stond te juichen. Ik lette zelf vooral veel op Danielle van de Donk, omdat ik destijds op haar positie speelde. Daar kijk je dan extra goed naar”, zo vervolgt Casparij, die tegenwoordig verdediger is.

Vijf jaar later is Casparij zelf aanwezig voor de Oranje Leeuwinnen. “Ik hoop de komende weken heel veel Oranje in de stadions te zien, dat er echt veel fans zijn. Heerlijk die beleving in Engeland, lekker voetballen. Dan zit ik op de bank echt te genieten van de sfeer”, zo besluit de jonge speelster.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties