FC Twente Nieuws

Casparij maakt basisdebuut bij Oranje, maar kan puntverlies niet voorkomen

Casparij maakt basisdebuut bij Oranje, maar kan puntverlies niet voorkomen

FC Twente-speelster Kerstin Casparij stond zaterdagmiddag voor het eerst aan de start van een interland van de OranjeLeeuwinnen. De 21-jarige verdedigster mocht al twee keer invallen tijdens de kwalificatiereeks en was volgens bondscoach Mark Parsons nu klaar voor een basisplaats. Met Casparij lukte het de bondscoach echter niet om te winnen van Tsjechië. Doordat Stefanie van der Gragt op het laatste moment nog wist te scoren, eindigde nog wel in 2-2.

Parsons zal het wellicht niet toegeven, maar er was na afloop wel degelijk een excuus te verzinnen voor het teleurstellende gelijkspel. In het WK-kwalificatie duel met Tsjechië ontbraken namelijk grote namen als Lieke Martens, Jackie Groenen, Aniek Nouwen en Sisca Folkertsma aan de kant van Oranje.

Toch leken de leeuwinnen op voorsprong te komen. Al snel bracht basisdebutant Casparij Van de Donk in stelling, maar die slaagde er niet in om de kans te benutten. Hoewel Oranje in de openingsfase sterker bleef, kwamen de Tsjechen na tien minuten spelen op voorsprong. Een afstandsknal van Katerina Svitkova verraste Sari van Veenendaal: 1-0.

De ploeg van de Engelsman Parsons bleef beter, maar kwam in het eerste bedrijf niet meer tot scoren. Dit lukte vroeg in de tweede helft wel, het was oud-FC Twente speelster Roord die de paal trof waardoor Van de Donk kon tekenen voor 1-1. Na de gelijkmaker kwamen de Tsjechen beter in hun spel. Het leidde tot de 2-1, die gemaakt werd door de zus van Tomas Necid: Simona Necidova.

Van der Gragt zorgde er in de slotfase voor dat de leeuwinnen niet met lege handen huiswaarts zullen keren. Na een voorzet van FC Twente-back Kika van Es knikte de als stormram meegekomen Ajacied de 2-2 in de slotminuten toch nog binnen. De treffer zorgde ervoor dat Oranje WK-kwalificatie in eigen hand houdt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties