FC Twente Nieuws

Castaignos geeft de hoop niet op: "Je moet altijd bij jezelf te rade gaan"

Castaignos geeft de hoop niet op: "Je moet altijd bij jezelf te rade gaan"

Oud-FC Twente speler Luc Castaignos kwam afgelopen zomer naar Vitesse. De 25-jarige spits kon bij Sporting Portugal niet rekenen op speelminuten en verkoos de Portugese zon voor een terugkeer in de eredivisie. Maar ook in de eerste seizoenshelft bij Vitesse zit de spits meer op de bank dan dat hij mag spelen van trainer Henk Fraser.

[google]Castaignos speelde dit seizoen mee in 16 wedstrijden, maar begon de wedstrijd eigenlijk elk duel vanaf de bank. Tijdens het duel tegen FC Twente mocht de aanvaller de gehele wedstrijden spelen, maar zijn basis plaats bleek eenmalig. Zijn hoogtepunten kende Castaignos bij FC Twente waar de spits een vaste waarde was, maar na zijn vertrek naar Eintracht Frankfurt ging het minder met de aanvaller. In Duitsland wilde het niet lukken waarna Castaignos vertok naar Sporting Portugal. In Portugal bleef de teller slechts steken op zes competitie wedstrijden. Nu beproeft hij zijn geluk in Arnhem, maar dat loopt tot dus ver niet zo als gehoopt mede doordat spits Tim Matavz de voorkeur krijgt bij Vitesse.

"Ik zie het positief en heb meer minuten gemaakt dan bij Sporting', vertelt Castaignos tegenover De Gelderlander. "Het gaat om de vooruitgang die ik daarin moet boeken. Tim doet het goed en hij speelt. De momenten die ik heb gekregen wil je het laten zien. Indruk maken. Dat is soms wel en soms niet gelukt. Of ik genoeg mijn kansen krijg? Vanaf de bank kun je niets creëren. De trainer maakt keuzes, dus daar laat ik me liever niet over uit. Ik ben ook niet degene die daar iets over moet zeggen."

Castaignos kijkt uit naar de tweede seizoenshelft. "Ik kan bij de pakken neerzitten en negatief gaan doen, maar daar heb ik niks aan. Ik ga dus door waar ik mee bezig ben. Ik ben hier gekomen om te spelen. Daar ben je ook topsporter voor."

Trainer Henk Fraser wil dat reservespelers gretiger zijn en zich meer laten gelden tijdens de trainingen. "Dan weet ik wat ik moet doen", lacht Castaignos. "Je moet altijd bij jezelf te rade gaan. Ik kijk heus in de spiegel. Een paar keer per week zelfs en dan praat je tegen jezelf. Waar ligt het aan? Dat soort dingen."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties