FC Twente Nieuws

Cerny blikt terug op kruisbandscheuring "Ik hoorde het ook"

Cerny blikt terug op kruisbandscheuring "Ik hoorde het ook"

Vaclav Cerny raakte in het begin van het jaar 2021 zwaar geblesseerd aan zijn knie. In duel met zijn oude club Ajax liep de Tsjech een kruisbandblessure op. Acht maanden later wacht de rechtsbuiten nog altijd op zijn eerste minuten na het voorval.

Terugkijkend op het bewuste moment vertelt Cerny dat hij meteen wist dat het foute boel was. "Ja. Want er was in principe niemand in de buurt. Ik kwam vanaf rechts op snelheid naar binnen, ik wilde uithalen en ik schoot. Met het landen, landde ik op snelheid vanaf een behoorlijke hoogte. Ik hoorde het ook", doelt de buitenspeler op het scheuren van zijn kruisband in het programma VoetbalTijd.

Ondanks dat de de vleugelaanvaller het direct wist, vertelde hij de medische staf dat hij met wat hulp door zou kunnen. "Ik wilde het niet accepteren. Er kwam een dokter en een fysio bij. Ik zei: 'help me gewoon op mijn benen, ik ben er weer.' "

Maar Cerny bleek zwaar gehavend uit de actie te zijn gekomen. Met de kennis van de eerste keer dat hij zijn kruisband scheurde bij Ajax, kon hij nu bepalen dat het niet goed zat. "Toen ik opstond trilde gewoon mijn hele linkerkant. Dat voelde ik vier jaar geleden ook. De dokter wilde me nog hoop geven door te zeggen: 'we zien morgen wel.' Maar toen ze mijn kruisband gingen checken, voelde ik gewoon dat hij helemaal los zat. Dus ik wist het wel", besluit de 23-jarige aanvaller.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties