FC Twente Nieuws

Cerny geniet met volle teugen: "Een prima dansje, dat is toch mooi?"

Cerny geniet met volle teugen: "Een prima dansje, dat is toch mooi?"

Vaclav Cerny kwam afgelopen zomer gedesillusioneerd binnen bij FC Twente na een mislukt avontuur bij FC Utrecht. De aanvaller gold ooit als één van de grootste talenten van Ajax, maar definitief doorbreken in Amsterdam bleef uit. De Tsjech deed een stapje terug naar FC Utrecht, maar hier kreeg hij nooit het vertrouwen van de inmiddels vertrokken John van den Brom.

Bij FC Twente lost hij eindelijk de belofte in en inmiddels heeft hij ook zijn debuut mogen maken voor de nationale selectie van Tsjechië. Afgelopen zaterdag was hij wederom belangrijk voor FC Twente door de assists te geven op de 1-0 en was hij eveneens van waarde bij de 2-0 van Ilic. Hij was één van de spelers de doorjaagde waardoor de bal werd veroverd en Ilic deze prachtig in de kruising werkte.

Cerny heeft met krachten gesmeten. Dit bevestigde hij na de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. "Wat moet ik zeggen? Dat klopt en ik was ook aardig leeg. Maar zo ben ik. Ik moet er heel veel energie inleggen om de dingen te laten zien. Dat is mijn spel. En als het even lekker gaat dan heb ik ook wat meer energie, maar ik denk dat iedereen dat wel heeft. Ik heb gewoon alles gegeven want dat wordt gevraagd."

Dat hij een speciale band heeft met Danilo is geen geheim meer. Ook zaterdag kwam er weer een assist van de voet van Cerny die binnen werd gewerkt door de topscorer van de eredivisie. "Ik heb Danilo prima gevonden." Als hij het dansje ziet van hem samen met Menig en Danilo moet hij lachen. "Een prima dansje hier. Dat is toch mooi? We hebben dinsdag afgesproken dat als dit zou gebeuren, we even een dansje zouden doen."

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties