FC Twente Nieuws

Cerny over zijn extreme aanpak: "Anders is het voorbij als voetballer"

Cerny over zijn extreme aanpak: "Anders is het voorbij als voetballer"

Zondag is het exact tien maanden geleden dat Vaclav Cerny zwaar geblesseerd raakte. Uitgerekend in de wedstrijd tegen zijn oud-werkgever Ajax scheurde hij zijn kruisband. Het gevolg; een operatie en een lange revalidatie. Afgelopen donderdag speelde hij voor het eerst weer mee in een wedstrijd. Deze werd verloren, maar bij Cerny ging de lach niet meer van zijn gezicht.

Het was voor Cerny de tweede keer dat hij een kruisband scheurde want in zijn tijd als speler van Ajax overkwam hem het ook. Het ging toen om zijn andere knie. Cerny wist dus dat hem zware maanden te wachten stonden. Echter koos hij deze keer voor een andere aanpak.

"Ik wist wat me te wachten stond, maar dit keer heb ik het nog extremer aangepakt. Niet stoppen wanneer het pijn deed, maar juist vol gas geven. Natuurlijk kom je soms jezelf tegen, maar hier doe je het voor", zo vertelt hij tijdens de uitzending van Langs de Lijn.

Hoe hij aan de drive komt om elke dag weer tot het gaatje te gaan en door de pijngrens te gaan? "Het willen bewijzen dat ik het kan om terug te keren op het allerhoogste niveau. Als je die drive niet hebt, dan is het ook klaar, vind ik. Dan is het voorbij als voetballer."

Tegen Waasland Beveren speelde hij de eerste twintig minuten mee, en hij droeg zelfs de aanvoerdersband. Deze kreeg hij een half uur voor de wedstrijd van Pleguezuelo. Het was een idee van Jans en dat werd zeer gewaardeerd door Cerny.

Tijdens de wedstrijd werd als snel duidelijk dat de Tsjech de handrem thuis had gelaten. Hij ging er voor de volle 100 procent in plaats van zich in te houden. "Dat is niets voor mij. Ik heb groen licht gekregen van de dokter, de fysio en de conditietrainer. Dus dan wil ik volle bak gaan en dat heb ik ook zeker gedaan." Angst op nieuwe blessures heeft hij dan ook niet. "Vanaf nu ben ik er weer. Dat zeg ik ook tegen mijn knie: we hebben het gedaan en nu gezond en fit blijven!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties