FC Twente Nieuws

Cheick Tioté kiest voor verrassende nieuwe club

Cheick Tioté kiest voor verrassende nieuwe club

Na jarenlang aan diverse clubs te zijn gelinkt heeft voormalig FC Twente-middenvelder Cheick Tioté eindelijk een nieuwe club gevonden. De 30-jarige speler uit Ivoorkust heeft een nieuwe werkgever gevonden in China. Dat hij verhuist naar China mag geen verrassing heten, wel de club waarvoor hij gaat spelen. Tioté vertrekt naar Beijing BG, dat speelt op het tweede niveau van China. Dit terwijl hij ook de overstap kon maken naar het hoogste niveau.

[google]Alles zal te maken hebben met de vergoeding die Tioté krijgt bij zijn nieuwe club. In China strooien de clubs momenteel met geld om spelers uit Europa naar Azië te lokken. Bij Beijing BG wordt de middenvelder de vijfde buitenlander. De club had reeds twee Taiwanezen, een Nigeriaan en een Oostenrijker in dienst.

Hoeveel de Chinese club betaalt voor Tioté is niet bekend. FC Twente zal er geen stuiver aan overhouden ondanks dat de Tukkers een doorverkooppercentage hebben bedongen tijdens de verkoop in 2010. FC Twente zou 20% krijgen van de winst boven een transfersom van 4,5 miljoen euro. Dit zal de Chinese club niet betalen aangezien de middenvelder nog maar een contract heeft van zes maanden bij de club uit de Engelse Championship.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties