FC Twente Nieuws

City Football Group hoopt op meer speeltijd voor Ugalde

City Football Group hoopt op meer speeltijd voor Ugalde

Manfred Ugalde speelt het komende seizoen bij FC Twente. De Tukkers lenen hem voor een tweede seizoen van City Football Group. Afgelopen seizoen maakte hij vooral minuten als invaller. In de tweede seizoenshelft maakte de Costa Ricaanse spits echter niet zo veel minuten voor FC Twente. Desondanks hebben zowel de club als Ugalde oren naar een langer verblijf in Enschede.

Technisch directeur Jan Streuer denkt dat de 20-jarige spits dit seizoen meer minuten gaat maken voor de Tukkers. "Hij blijft nog een jaar. City had alleen wat problemen met zijn speeltijd, dat hij niet genoeg had gespeeld. Maar we verwachten dat hij komend seizoen meer gaat spelen. Dat denken we", vertelt Streuer tegenover 1Twente.

"Hij is een jaar ouder en heeft meer ervaring. Het is gewoon een prima speler die we heel goed kunnen gebruiken", aldus de 71-jarige technisch directeur van FC Twente. Met de transfer van Ugalde heeft FC Twente de aanval bijna rond. De spitspositie is met Ricky van Wolfswinkel en Manfred Ugalde goed ingevuld en ook op rechtsbuiten heeft FC Twente met Václav Cerny, Daan Rots en Denilho Cleonise voldoende opties. Virgil Misidjan en Thijs van Leeuwen kunnen als linksbuiten fungeren, maar van de laatste is het nog maar de vraag of hij het niveau aankan. De Tukkers zijn nog op zoek naar een nieuwe linksbuiten.

Manfred Ugalde liet zich vorig seizoen bij FC Twente vooral in de eerste seizoenshelft zien. In de eerste seizoenshelft speelde hij vijftien van de achttien wedstrijden. Daarin was hij goed voor twee goals en twee assists. In de tweede seizoenshelft speelde hij tien van de zestien wedstrijden. Hij maakte in deze tien wedstrijden één doelpunt, in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen sc Heerenveen (2-0).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties