City huurlingen schieten FC Twente naar overwinning tegen ADO

FC Twente heeft vandaag een verdiende overwinning behaald op ADO Den Haag. In de eigen Grolsch Veste was de ploeg van René Hake met 4-1 te sterk. De grote man was de van een liesblessure herstelde Enes Ünal. Hij opende in de 12e minuut de score door een vrije trap vanaf 25 meter achter de doelman te schieten. De 2-0 kopte hij in de verre hoek na een schitterende voorbereidende actie van Kamohelo Mokotjo. Het was tevens de ruststand.

Na rust drong ADO Den Haag aan, maar was het FC Twente dat in de 54e minuut wederom wist te scoren. Het was Bersant Celina die tekende voor zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden. De Kosovaar kreeg in de 65e minuut een grote kans zijn tweede van de wedstrijd te scoren, maar hij stuitte op de doelman. Enkele minuten later kreeg Ünal een levensgrote kans zijn tweede hattrick te scoren dit seizoen. Zijn bal ging voorbij de doelman, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. In de 68e minuut werd Ünal onder luid applaus gewisseld voor Jari Oosterwijk.

In de slotminuten gebeurde er nog veel. Tim Hölscher raakte eerst de lat waarna Jansen van ADO in de 88e minuut de 3-1 scoorde. In de 90e minuut leek Oosterwijk de 4-1 binnen te schieten maar zijn bal belandde op de paal. Uit de rebound wist Mokotjo de uiteindelijke 4-1 binnen te schieten. Een verdiende beloning na een prima optreden van de Zuid Afrikaan.

Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Joachim Andersen. Hij kwam al vroeg in de wedstrijd vervelend terecht op zijn schouder. Hij keerde nog even terug in het veld, maar moest in de 25e minuut toch worden gewisseld. Omdat Thesker niet fit was en niet bij de selectie zat was Katsikas zijn vervanger. Ook Fredrik Jensen moest het veld vervroegd verlaten. Hij raakte geblesseerd bij de aanval waaruit de 3-0 werd gescoord.

Marsman, Van der Lely, Andersen (25. Katsikas), Bijen, Trajkovski, Mokotjo, Klich, Celina, Yeboah, Ünal (69. Oosterwijk), F. Jensen (57. Hölscher).