FC Twente Nieuws

CL voor opgeleefde Schreuder: "Het is een waanzinnig seizoen geworden"

CL voor opgeleefde Schreuder: "Het is een waanzinnig seizoen geworden"

Alfred Schreuder heeft zijn eerste volle seizoen erop zitten als assistent trainer bij 1899 Hoffenheim. Een succesjaar, want tegen alle verwachtingen in eindigde de ploeg met de elfde begroting van de Bundesliga op een knappe vierde plek. Hierdoor mag het komend seizoen instromen in de tweede voorronde van de Champions League. In gesprek met Kamphorst van de Barneveldse krant blikt de voormalig trainer van FC Twente terug op het krankzinnige seizoen.

"Het is een waanzinnig seizoen geworden. De club heeft voor het eerst Europees voetbal bereikt, de ploeg haalde 62 punten, ze scoorden meer dan ooit (64) en kregen er minder tegen dan ooit (37). Thuis bleven we ongeslagen en ook de overwinning op Bayern München (1-0, red.) was uniek."

De overwinning werd behaald in de eigen WIRSOL Rhein-Neckar-Arena dat iedere wedstrijd stijf uitverkocht was met 30.164 toeschouwers. Extra opmerkelijk is dat de ploeg dit jaar geen enkele thuiswedstrijd verloor. Schreuder is een onderdeel van het succes, maar de meeste credits gaan naar de nog maar 29-jarige hoofdtrainer Julian Nagelsmann.

"Ik ben heel blij met mijn rol. Ik kan het goed vinden met Julian Nagelsmann. Hoewel hij pas 29 jaar is vind ik het een geweldige trainer. Ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen. Ik voel me er thuis. Ik werk in één van de grootste competities. Iedere week spelen we in volgepakte stadions van 30.000 tot 70.000 toeschouwers. Echt heel bijzonder."

[google]Toen Hoffenheim iets meer dan anderhalf jaar geleden interesse toonde was er grote twijfel bij Schreuder. "In september werd ik ontslagen bij Twente. Ik heb zeven fantastische jaren gehad in Enschede. Alleen de laatste vier maanden was het niet prettig. Al snel nadat ik ontslagen was vroeg Huub Stevens of ik eventueel iets met hem wilde doen in Duitsland. In eerste instantie had ik geen trek. Ik moest even bijkomen van alle toestanden in Enschede. Zes weken later belde Huub weer of ik mee wilde naar Hoffenheim. Ik ben hem nog steeds dankbaar dat hij toen aan mij dacht. Ik heb geen moment spijt gehad."

Zowel Schreuder als hoofdtrainer Nagelsmann hebben nog een contract voor twee jaar bij Hoffenheim en blijven zeker nog één seizoen. Dit ondanks interesse van andere clubs. "We blijven hoe dan ook het komende seizoen zeker bij Hoffenheim. In principe het jaar daarna ook, maar in de voetballerij weet je het nooit. Ik ben heel blij dat ik deel uit mag maken van deze club en dat ik een onderdeel ben van het succes."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties