FC Twente Nieuws

Clubliefde: Dit zijn de meest trouwe FC Twente-spelers ooit

Clubliefde: Dit zijn de meest trouwe FC Twente-spelers ooit

Clubliefde is een term die helaas langzaam lijkt te verdwijnen uit het hedendaagse voetbal. Het draait steeds meer om geld en het gras bij de buren lijkt bijna altijd groener. De tijd dat spelers het grootste deel van hun carrière voor één club spelen is dan ook zo goed als voorbij, maar gelukkig zijn er altijd nog uitzonderingen.

Bij FC Twente is dat Wout Brama die momenteel bezig is aan zijn dertiende seizoen. Hiermee komt hij in de top drie van spelers die de meeste seizoen speelden, maar de nummer één positie gaat hij niet halen.

Meeste seizoenen aller tijden

Deze is namelijk vergeven aan Sander Boschker die maar liefst 22 seizoenen onder contract stond bij FC Twente. Hij maakte in 2003 een klein slippertje door naar Ajax te vertrekken, maar een jaar later keerde hij alweer terug in Enschede. De nummer twee op de lijst is de andere clublegende Epi Drost met vijftien seizoenen. Theo Pahlplats en Jeroen Heubach volgen met dertien seizoenen.

Meeste competitiewedstrijden aller tijden

Boschker is ook de speler die de meeste competitiewedstrijden speelde in het shirt van FC Twente. Maar liefst 562 keer stond hij tijdens een competitiewedstrijd op het veld. Epy Drost volgt op de tweede plek met 422 competitieduels en Theo Pahlplatz met 384 duels op plek drie.

Meeste seizoenen huidige selectie

Pakken we de huidige selectie erbij dan zien we een groot verschil tussen Brama en de overige spelers kijkend naar het aantal seizoenen in dienst van FC Twente. Brama is bezig aan zijn dertiende seizoen. Het gat naar de nummers twee is maar liefst tien seizoenen. Bosch en Pleguezuelo zijn beide bezig aan hun derde seizoen bij FC Twente.

Meeste competitiewedstrijden huidige selectie

Van de huidige selectie speelde Brama met afstand de meeste competitiewedstrijden, maar liefst 292 stuks. Jesse Bosch volgt op de tweede plek met 46 wedstrijden en Julio Pleguezuelo staat derde met 45 duels.

Overzicht

Clubliefde: Dit zijn de meest trouwe FC Twente-spelers ooit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties