FC Twente Nieuws

Clubs zijn er klaar mee en dreigen stadions demonstratief open te gooien

Clubs zijn er klaar mee en dreigen stadions demonstratief open te gooien

De Nederlandse betaaldvoetbalclubs zijn er klaar mee. Omdat vrijdagavond hoogstwaarschijnlijk aangekondigd gaat worden de stadions langer dicht gaan blijven, ondernemen de clubs actie. Ze hebben zich verenigd en zijn met een hard statement naar buiten gekomen waaruit onder andere blijkt dat de stadions om 28 januari weer open moeten, of dat nou mag of niet.

Gesteld wordt dat er in de laatste maanden te weinig omgekeken is naar de grootste entertainment industrie van Nederland. Dat terwijl de clubs niet langer zonder publiek kunnen. "Wij zijn altijd heel meegaand en coöperatief geweest, maar de rek is er uit", beginnen de clubs in een gezamenlijk statement.

"Keer op keer heeft het betaald voetbal aangetoond op een verantwoorde manier wedstrijden met publiek te kunnen organiseren: geen besmettingen, en goede en gedegen controles. Daar wordt in Den Haag weinig tot niets mee gedaan. Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen. Vorig seizoen leidde dat tot een verlies van meer dan honderd miljoen euro voor de sector. En de schade voor de langere termijn is ernstig. Zeer ernstig!"

Ook richt het statement zich tot het buitenland, waar de meeste stadions nog wel open zijn. "Dit tast de kwaliteit van ons voetbal aan. De concurrentie met het buitenland is al heel groot. In de rest van Europa zijn de stadions wel of gedeeltelijk open. Terwijl wij te maken hebben met dezelfde Omikron-variant. Dat maakt de concurrentiepositie nagenoeg ondoenlijk."

Uit Den Haag is voorlopig nog geen honderd procent compensatie gekomen voor de wedstrijden in lege stadions. De clubs dreigen met een demonstratieve heropening van de stadions. "Het tempo van besluitvorming in politiek Den Haag is te traag. Daar kunnen we niet op wachten. Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap."

"Dit zijn we ook verplicht aan onze loyale supporters", vervolgt het bericht zich. "Iedere club gaat hierover in gesprek met zijn burgemeester. Het betaald voetbal wil gehoord worden! Wij willen ons altijd constructief opstellen en onderdeel van de oplossing zijn en blijven. Ook nu weer. Ook met Den Haag en de nieuwe minister voor sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties