FC Twente Nieuws

Clubwatcher mist magie van de Veste: "Sfeer komt niet echt van de grond"

Clubwatcher mist magie van de Veste: "Sfeer komt niet echt van de grond"

De Grolsch Veste staat bekend om de goede sfeer tijdens de wedstrijden. Het kan spoken in de Grolsch Veste en dat hebben in het verleden meerdere clubs ondervonden. De Grolsch Veste heeft dan ook niet voor niets de bijnaam 'de hel van Enschede'. Echter constateert Leon ten Voorde wel een verschil in sfeer op bepaalde dagen.

"FC Twente speelt op dit moment heel veel wedstrijden op zondagmiddag, en dat heeft zijn weerslag op de sfeer in de Grolsch Veste. De Grolsch Veste is qua volume één van de meest imponerende stadions in de eredivisie. Qua aantal, qua sfeer en ook qua akoestiek. Men zegt dat het heel bijzonder is in vergelijking met andere stadions. Het is ook intimiderend voor de tegenstander, maar op zondagmiddag wil dat vlammetje niet echt.

De clubwatcher denkt dat het tweeledig is. Het heeft te maken met het tijdstip, maar ook de tegenstander. "Dat komt misschien ook wel omdat de tegenstander RKC niet zo aanspreekt. De magie van de Veste proef en merk je veel meer op een zaterdagavond onder kunstlicht. Dan is het anders."

"De sfeer is op zondag wel goed, maar Vak P en de Grolsch Veste staan bekend om de enorme voetbalsfeer en er 90 minuten volle bak op te klappen. En op zondag is dat een stuk minder, dan komt dat niet echt van de grond. De mensen hebben voor de rest een geweldige dag. Je drinkt je biertje en je vindt het heel normaal dat je met 3-0 van een goed spelende ploeg als RKC wint. Sterker nog, ze beginnen alweer te wisselen over slechte wissels en slecht spel. Dat is goed."

Komend weekend speelt FC Twente opnieuw een thuiswedstrijd op zondag. Toch denkt Ten Voorde dat de sfeer dan beter zal in vergelijking met afgelopen zondag. "Zondag is de derby van oudsher tegen Go Ahead Eagles. Ze nemen veel supporters mee want in Deventer leeft die wedstrijd tegen FC Twente nog altijd wel. Ik verwacht zondag een spetterende Grolsch Veste."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties